happy dog happy life

Neem je hond mee naar deze natuurhuisjes

De lente is begonnen! De temperatuur stijgt, de bladeren van de bomen veranderen naar groen en de bloesem komt tevoorschijn. Het perfecte weer om met de hond naar het nieuwe hondenspeelbos in Staphorst te gaan. Natuurhuisje.nl en Staatsbosbeheer hebben deze plek in samenwerking aangelegd. Dit stuk bos is geheel omheind en voorzien van klaphekjes en een sluis, waardoor honden vrij kunnen rondrennen in de natuur.

Om hier optimaal gebruik van te maken deelt Natuurhuisje.nl vijf natuurhuisjes waar de hond mee naartoe kan. Geniet van de rust in een natuurhuisje en breng een bezoek aan het nabijgelegen hondenspeelbos!

Knus familiehuis in Ijhorst

Aan het rand  van het Carsterbos ligt deze ruime cottage omringd door groene bomen. Het natuurhuisje beschikt over een gezellige woonruimte met open keuken, waar menig kookliefhebber zijn hart voor ophaalt. Daarnaast bieden de drie slaapkamers plek voor het hele gezin. Relax in de hangmatten terwijl de hond zich uitleeft in de ruime bostuin. Als afwisseling van de ontspannen dagen in de tuin, mag een bezoek aan de nabijgelegen dorpjes ook niet ontbreken. Ontdek de omgeving per mountainbike of beleef het culturele erfgoed van de IJhorst.  De pittoreske dorpjes, kleine boerderijtjes en oude molens. Laat je onderdompelen door alle historie die de stad ademt. 

Kom helemaal tot rust in Balkburg

Even tot rust komen op het platteland en weg uit de hectiek – dit natuurhuisje is hiervoor de ideale uitvalsbasis. De sfeervolle kleuren en de houten meubels in het huis creëren een knus gevoel waardoor je je helemaal thuis voelt. Ga op ontdekkingstocht in de prachtige bossen, bloemrijke weiden en oude houtwallen. Toch behoefte aan wat meer hectiek? De steden van Meppel of Zwolle zijn maar een fietstocht verwijderd. Dit natuurhuisje combineert de natuur met het bruisende stadsleven. 

Midden in de natuur in Wapserveen

Natuur en luxe komen samen in deze duurzame ecolodge. De lodge heeft een Scandinavisch design, wat een authentiek en puur gevoel uitstraalt. Voor een goede dosis ontspanning ben je hier op het juiste adres: bekijk vanuit de houtgestookte hottub de vogels en reeën of relax in de Finse sauna. Je komt hier gegarandeerd helemaal tot rust. Wandel met de hond vanuit het huisje direct het beheerd natuurgebied van Holtingerveld in. Of breng een bezoek aan de nationale natuurparken, Drents Friese Wold, het Dwingelderveld en het Waterrijk die op steenworp afstand liggen. Je wordt hier helemaal één met de natuur! 

Knusse cottage in Ijhorst

Van uitgestrekte hooilanden en bossen tot monumentale gebouwen en culturele erfgoederen. De groene omgeving van deze sfeervolle cottage zorgt voor eindeloze wandelmogelijkheden met de hond. Onderweg hoor je alleen het geruis van de bladeren van de bossen en het gefluit van de vogels. Eenmaal terug in het natuurhuisje is de tuin is het terras de ideale plek om tijdens een warme dag neer te ploffen na een lange wandeling. Een perfecte afluister van een actieve dag in de natuur. 

Wandel door het groene bos van Drenthe

Met maar liefst 1.250m² kan de hond zich helemaal uitleven in omheinde tuin van dit natuurhuisje. Het terras in tuin is tevens de plek waar je hele middagen in de zon kunt ontspannen. Binnen zorgen de strakke keuken, ruime kamers en het hippe interieur voor een moderne uitstraling. ‘S ochtends is het niet je wekker die je hier wakker maakt, maar het geluid van de tjirpende vogels. Tune even uit van je dagelijkse werkzaamheden en geniet van de rust van een weekend in de natuur.