Club Med

Waanzinnig resort aan de Atlantische kust

Dat de mooiste plekjes ter wereld niet altijd aan de andere kant van de wereld hoeven te zijn, weet Club Med als geen ander. De pionier van premium all-inclusive-vakanties opent op 5 juli een volledig gerenoveerd én uitgebreid La Palmyre Atlantique. Werkelijk een parel aan de Atlantische kust, en dat op slechts anderhalf uur rijden van Bordeaux. 

Dit jaar bestaat Club Med zeventig(!) jaar. In die tijd is er natuurlijk veel gebeurd, maar een van de meest recente ontwikkelingen is dat inmiddels tachtig procent van het resortportfolio van Club Med zich in het vier- en vijf drietandensegment bevindt. Aan luxe en comfort zal het je dus zeker niet ontbreken. Dat geldt ook voor het volledig gerenoveerde en uitgebreide La Palmyre Atlantique. Dit wordt voor Club Med het eerste resort met vier drietanden aan zee in Frankrijk. 

AAN ALLES IS GEDACHT

De locatie is prachtig – en gunstig gelegen ten opzichte van steden als Bordeaux. Het ruim opgezette resort beslaat maar liefst 25 hectare en combineert een premium ervaring met de befaamde Club Med-sfeer. Alles is aanwezig voor een unieke en complete vakantie-ervaring voor jong én oud: van uitstekende persoonlijk service, lokaal geïnspireerde architectuur en verfijnde eet- en loungemogelijkheden tot een rijk excursie-aanbod en mogelijkheid om meer dan negentien sporten uit te oefenen. Die sporten variëren van zeilen, fietsen, mountainbiken en beach bootcamp, maar je kunt er ook leren kitesurfen, golfen, tennissen, paardrijden en boogschieten. Een yogales of andere groepssportles kan altijd en zit bij het premium all-inclusive-arrangement. Zo hoef je aan niks te denken. En na een fijne work-out kun je natuurlijk heerlijk de Spa by Décleor induiken!

EEN WERELD OM TE ONTDEKKEN 

Binnen het resort bevinden zich vier zogeheten zones, die volledig afgestemd zijn op de behoeften en interesses van de verschillende gasten. Zo is er de ‘Forest zone’. Dit zijn bungalows die geïnspireerd zijn op de typische huisjes van de oesterkwekers. Wil je het liefst zo dicht mogelijk bij de oceaan verblijven en genieten van het prachtige uitzicht? Dan zit je goed in de ‘Marina zone’ dat bestaat uit hele charmante, gekleurde huisjes. De ‘Dune zone’ ligt bij de Zen Pool in de buurt, deze nieuwe kamers zijn ideaal voor koppels. Tot slot is er de ‘Golf Lodges zone’, in de buurt van het golfterrein en perfect is voor gezinnen die de rust komen opzoeken.

Voor alle ruimtes geldt dat het ontwerp en de uitstraling volledig zijn geïnspireerd door de lokale omgeving. Denk aan de bekende oesterkwekershuisjes, de zee en het strand. Ook de twee restaurants kennen een focus op streekproducten. In het restaurant ‘Atlantic’ kun je terecht voor heerlijke buffetmaaltijden waar het hele gezin van kan genieten. Extra fijn: in de babyhoek kunnen ouders een maaltijd voor hun kleintjes bereiden. Het tweede restaurant ‘Fleur de sel’ is voor een echte avond uit en het land en de zee komen hier samen om een onvergelijkbare culinaire ervaring te bieden. Vanaf het terras van op de eerste verdieping aan de dijk heb je een onvergetelijk uitzicht op de oceaan! Wie van een wijntje houdt, houdt zich ook goed in dit resort, want in de wijn- en cognackelder van de Gourmet Bar zijn bekende wijnen en cognacs uit de omgeving te vinden (Bordeaux, Cognac en Saint Emilion).

PAREL AAN DE ATLANTISCHE KUST

Tot slot nog even over de prachtige ligging, want die is bijzonder. Het resort ligt in La Coubre Forest, een enorm dennenbos met duinen gewassen door de golven van de Atlantische Oceaan. De Charentais-wijngaarden, oesterbanken en de kwelders van het Île d’Oléron zijn echte schatten van deze omgeving. Prachtige Franse dorpen als Mornac-sur-Seudre en Talmont sur Gironde zijn dichtbij. De charme van Royan in de jaren vijftig en de ongerepte kustlijn van Côte Sauvage van La Palmyre creëren een typisch Franse sfeer aan zee. In de verte staat de Phare de Cordouan, de laatste Franse open zee vuurtoren die open is voor het publiek.Met eenavontuur in het bos van de la Coubre, diner in Mornac-sur-Seudre of een bezoek aan een van de wijnboeren in Bordeaux en Charente maak je je vakantie er een om niet te vergeten!