een duurzaam alternatief

Bamboovement lanceert eerste 99% plasticvrije scheermes

Bamboovement lanceert op 18 april een uniek wegwerpscheermes. Het is ‘s werelds meest natuurlijke scheermesje dat wordt gemaakt van restproducten uit de houtindustrie. Met de productlancering wil Bamboovement een milieuvriendelijk alternatief bieden voor het best verkochte scheermesje en zo meer duurzaamheidsbewustzijn creëren onder consumenten.

Wat velen niet weten is dat de scheermesindustrie zeer vervuilend is. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat een plastic wegwerpscheermesje gemiddeld 8 gram weegt, en dan hebben we de verpakking van 3 gram niet nog niet meegeteld. Jaarlijks belanden er 5 miljard wegwerpscheermesjes in de prullenbak, samen goed voor minimaal 40 miljoen kilo aan plastic afval. Bamboovement gaat hier verandering in brengen door het aanbieden van een 99% plasticvrij en duurzaam verpakt wegwerpscheermes.

Unieke formule

De vervanger voor de plastic standaard wordt gemaakt van een biocomposiet bestaande uit houtolie en –
vezels. Deze twee restproducten vormen de basis van het Bamboovement scheermes. Het gaat om een unieke samenstelling die nog niet eerder is gebruikt om plastic te vervangen. De blades zijn van Swedish steel. Oprichter van Bamboovement, Joshua van den Hurk: “Via het scheermesje geven we afgekeurde en ondergewaardeerde materialen een belangrijke functie in de strijd tegen de plastic crisis.”

Schadelijke standaard

Wat maakt dit scheermes nou zo baanbrekend? Het recyclen van standaard wegwerpscheermesjes is niet rendabel vanwege de moeilijk te scheiden combinatie van verschillende soorten plastic. De miljarden mesjes op vuilstortplaatsen of in verbrandingsovens zorgen voor microplastics in de plastic soep of leiden tot kankerverwekkende stoffen in de lucht. Om plasticvervuiling terug te dringen heeft Bamboovement de leiding genomen in de ontwikkeling van ‘s werelds meest natuurlijke wegwerpscheermesje.

Wacht, wegwerp is toch niet duurzaam?

Dat klopt. Wegwerp past ook niet bij de doelstellingen van Bamboovement geeft Joshua toe. “Maar grote
spelers op de scheermesmarkt hebben te lang nagelaten om een duurzaam alternatief te ontwikkelen.” Met de productlancering wil Bamboovement zorgen voor een scheermesrevolutie en de consument het zo makkelijk mogelijk maken om voor een duurzaam alternatief te kiezen.