Goede voornemens

Dit zijn dé vijf sporttrends van 2022

Goede voornemens? Als het op sporten aankomt zéker! Nederlanders sloegen het afgelopen jaar massaal aan het sporten om zo fit, actief en vooral gezond te blijven. Die gezonde en gebalanceerde levensstijl nemen we natuurlijk graag mee naar het nieuwe jaar! Om het sporten zo leuk en afwisselend mogelijk te houden, delen we hier dé vijf sporttrends van 2022. Aan de slag!

Padel is here to stay

Binnen sporten, weer op pad met je sportbuddy en nieuwe sporten ontdekken bracht het afgelopen jaar veel plezier. Op die manier ontdekten veel Nederlanders padel; een sport die in landen als Spanje en Portugal al razend populair is. De sport bestaat uit een mix tussen tennis en squash. Het wordt over het algemeen twee tegen twee gespeeld op een baan met vier glazen wanden. Door het gebruik van wanden om de baan krijgt het spel een extra dimensie. Een absolute must-try het komende jaar!

Boost je energie met indoor cycling

Aan het einde van het jaar was indoor cycling een van de meest upcoming sporten en OneFit voorspelt dat de populariteit van indoor cycling in 2022 alleen maar zal stijgen. Op motiverende muziek fiets je jezelf fit, alleen of samen met je workoutbuddy. Van deze heerlijke workout krijg jij gegarandeerd een extreme energieboost!

Holistisch sporten: een mix van wellness en multisport

Ook in het nieuwe jaar zal self-care (in de vorm van yoga of meditatie) een belangrijke aspect in onze sportroutines blijven spelen. De combinatie van sport en wellness vormt daarbij de ideale combinatie om aan jouw fysieke en mentale gezondheid te werken. Bij het doen van holistische sporten richt je je niet alleen op je lichaam, maar ook op je mindset en emoties. Sporten zoals Booty & Boxing en HIIT-workouts met cycling of roeien, maar ook freezen en massages zijn in 2022 niet meer weg te denken!

HIIT is hot

Even lekker zweten in de gym, nergens aan denken en je hardslag flink omhoog knallen in een HIIT-workout: het is verslavend. Een High Intensity Interval Training duurt gemiddeld tussen de 20 en 40 minuten en is de perfecte workout om voor, tijdens of na je werk te doen. Mede doordat de trainingen kort en krachtig zijn, voorspelt OneFit dat HIIT een van de meest booming workoutroutines in 2022 wordt!

24/7 sporten: het individuele trainen krijgt voorrang

In een toekomst die steeds meer hybride wordt kan flexibel sporten natuurlijk niet achterblijven. Zo is sporten onder werktijd een must; even pauze nemen of lekker je hoofd leegmaken na de lunch is essentieel. Online lessen blijven in 2022 een succes. We kiezen in de toekomst zelf waar, wanneer en met wie we willen sporten. Ook onder werktijd!