Dit zijn 3 gouden tips van Gianni Zuiverloon

How to: omgaan met druk

Iemand die alles weet van stress en andere mentale obstakels is voormalig voetballer Gianni Zuiverloon. Samen met Edson Braafheid heeft hij de stichting Play Mental opgezet waarmee zij zich inzetten voor een betere geestelijke gezondheid van tieners en jongvolwassenen. Last van druk? Dít zijn de drie gouden tips van Gianni.

Tip 1. Let’s talk

Praten lucht op. Je zult zien dat je er niet alleen voor staat en dat er een last van je schouders valt. Het is belangrijk dat je je kwetsbaar durft op te stellen. Dit is een kracht, geen zwakte. Durf jezelf te zijn.

Tip 2. Adem in, adem uit

Een zenuwachtig gevoel in je buik en een versnelde ademhaling? Adem heel bewust in en uit. Focussen op je ademhaling zorgt ervoor dat je kalmeert. Een zenuwachtig gevoel hoeft helemaal niet iets negatiefs te zijn. Je lichaam bereidt zich voor op iets wat het moet doen, zoals het geven van een presentatie of het spelen van een belangrijke wedstrijd. 

Tip 3. Leef in het nu 

Overthinking is killing. Het maakt je onzeker en is gewoonweg onnodig. Leef in het nu, heb geen spijt van het verleden en maak je niet druk over de toekomst.

ZIE OOK: EEN BEWUSTER EN GELUKKIGER LEVEN MET MINDFULNESS