fris voor de dag

Onmisbare items voor de man in de badkamer

Uiterlijke verzorging is al tijden niet meer alleen voor vrouwen. Ook als man wil je gewoon goed verzorgd voor de dag komen. En dat stopt niet bij simpelweg je tanden poetsen en een plens water over je gezicht gooien. Met de volgende items en routines zorg jij voor een tiptop uiterlijke verzorging. 

Goede huidverzorgingsproducten

Mannen zien soms het belang van goede gezichtsverzorging over het hoofd, maar het is essentieel voor een stralende, gezonde huid. Reiniging met een face wash aan het einde van de dag verwijdert al het vuil dat zich heeft opgehoopt op je gezicht. Door vervolgens een hydraterende nachtcrème aan te brengen, geef je je huid de kans om ’s nachts te herstellen.

Een goede facecare routine kan het verouderingsproces van je huid vertragen. En laten we eerlijk zijn, die rimpels willen we allemaal nog wel even uitstellen, toch? Vergeet dan ook zeker niet je gezicht goed te beschermen tegen de zon. Door een gezichtscrème te kiezen met SPF combineer je zonbescherming met hydratatie.

Kwalitatieve scheer uitrusting

Met een verwilderde, onverzorgde baard ziet natuurlijk niemand dat zachte babyhuidje van je. Zorg er dus voor dat je baard mooi en netjes getrimd is. Voor een ideale scheerbeurt is het van belang dat je mes goed scherp is en dat het scheerschuim mooi verdeeld is. Alles in huis? Gebruik dan onze tips door voor de perfecte scheerbeurt.

Mondverzorging

Een stralende glimlach begint met goede mondhygiëne. Investeer daarom in een tandenborstel en tandpasta van hoge kwaliteit om je gebit grondig te reinigen en tandplak te verwijderen. Vergeet niet om regelmatig te flossen en mondspoelmiddel te gebruiken voor een complete mondverzorging.

Frisheid in een flesje

Een goede parfum en deodorant mogen zeker niet ontbreken in je badkamer. Je kunt er namelijk nog zo verzorgd uitzien, maar als er een onaangename zweetlucht om je heen hangt, sta je alweer 1-0 achter. 

Kies daarom een parfum dat aansluit bij je persoonlijke stijl en voorkeur. En vergeet niet, less is more als het op parfum aankomt. Een subtiele spray is vaak voldoende: mensen hoeven je niet al van verre te ruiken.

Zijdezachte handdoeken

Na een verfrissende douche is er niets lekkerder dan jezelf in te wikkelen in een zachte handdoek. Investeer in kwalitatieve handdoeken die zacht aanvoelen op je huid en absorberend zijn. Het is een kleine luxe die je jezelf elke dag weer kunt gunnen.

Perfecte haarverzorging

Om je haar perfect in model te krijgen, heb je de keuze tussen verschillende stylingproducten, zoals wax of gel. Het hangt af van je type haar welk product het beste werkt. Wax is ideaal voor een natuurlijke look en flexibele hold, terwijl gel meer geschikt is voor stevigheid en glans. Maar misschien werkt een haarcrème, volumepoeder of haarlak nog beter voor jouw kapsel. Experimenteer dus eens om te ontdekken wat het beste bij je past.

Verwen jezelf

Een maskertje op zijn tijd kan wonderen doen voor je huid. Gun jezelf af en toe een moment van ontspanning en verwennerij met een verzorgend gezichtsmasker. Het geeft niet alleen je huid een boost, maar ook je gemoedstoestand.

Door deze onmisbare items toe te voegen aan je badkamerroutine, ben je verzekerd van een verzorgde uitstraling en een frisse start van elke dag.