Jouw huid

Personal touch VAN DE HUIDCOACH

TalkiesMAN weet hoe belangrijk het is om de conditie van je huid op peil te houden. Een bezoek aan een van de vierhonderd hannah huidcoaches in Nederland en België helpt daar enorm bij. Maar, door de maatregelen van Covid-19 wordt onze natuurlijke behoefte om aangeraakt te worden, al vanaf baby tot op hoge leeftijd, op dit moment totaal niet bevredigd. We missen de warmte, steun, verbondenheid, troost, ontspanning en energie. Het is dan ook niet raar dat de huidige sociale afstand effect heeft op het gehele welzijn. De huid is hier altijd een spiegel van. Hannah-huidcoach en specialist in huidverbetering Amber van de Mheen legt uit waarom het geven van een (bindweefsel)massage – uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen – juist nú een goed idee is, voor jou én je huid.  

‘Sinds 11 mei 2020 mogen wij huidcoaches onze handen weer op de huid leggen. Na de intelligente lockdown is er enorm naar uitgekeken om het prachtige vak weer te mogen uitoefenen! Met veel liefde en empathie geven onze huidcoaches de huid weer een flinke boost, waardoor deze er opnieuw stralend uit gaat zien. De huidcoaches hebben altijd al (persoonlijke) hygiëne en preventie hoog in het vaandel staan en werken volgens een strak protocol voor de veiligheid van iedereen. Daarnaast volgen ze de ontwikkelingen en adviezen vanuit het RIVM op de voet. Op basis daarvan nemen de huidcoaches extra voorzorgsmaatregelen, want de gezondheid en veiligheid van de klant en de huidcoach heeft de hoogste prioriteit.

Zolang we nog geen oplossingen hebben voor Covid-19 is aanraking veel minder vanzelfsprekend. Social distancing maakt dat men minder of misschien zelfs helemaal niet wordt aangeraakt. Wist je dat massage is een bewezen effectieve manier van aanraken? Het geeft een positieve emotie. Het bevordert de aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine, dankzij de constante aanraking van de huid. Dat voelt veilig, vertrouwt en fijn waardoor het eveneens bijdraagt aan je geluksgevoel. Behalve het knuffelhormoon maakt je lichaam ook endorfine aan tijdens een massage. Dit zogenaamde gelukshormoon zorgt na afloop van een behandelsessie dat je je blij en gelukzalig voelt. Fijne bijkomstigheid is dat endorfine ook het stresshormoon cortisol bestrijdt, dus hetgeen dat je uitput en ongelukkig maakt!

Toen founder Hannah Hakze in 1979 begon, had ze een duidelijke missie voor ogen. ‘Het gaat er niet om wat je voor de huid doet, maar wel hoe je dit doet’ was haar bekende credo. Als specialist in huidtherapie met jarenlange praktijkervaring en als pionier van de revolutionaire bindweefselmassage kon ze toen niet bevroeden dat haar massagetechniek anno nu zo veel meer zou betekenen dan alleen huidverbetering.

De hannah Bindweefselmassage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huidlagen – het onderhuidse bindweefsel – ten behoeve van duidelijk zichtbare huidverbetering. Deze massage werkt niet alleen huidverbeterend, maar het is ook een zeer aangename en ontspannen massage. Tijdens de massage neemt de hoeveelheid aan neurotransmitters oxytocine, serotonine en endorfine in het bloed toe. De werking van oxytocine beperkt zich niet tot je brein, het bevordert ook het ontspannen van je spieren, verlaagt de bloeddruk en zorgt ervoor dat je lijf minder stresshormonen zoals cortisol aanmaakt. En dat is weer bevorderlijk voor je weerstand. Stress verzwakt je afweersysteem en vertraagt het genezingsproces. Wanneer iemand zich geborgen en geliefd voelt, genezen wonden en ontstekingen veel sneller. Want laten we eerlijk zijn; 2020 heeft al voor veel stressmomenten genoeg gezorgd… Done with that! We hebben dus echt behoefte aan een personal touch van een huidcoach!’

Vind de dichtstbijzijnde hannah-huidcoach bij jou in de buurt via hannah.nl en vraag om advies voor het beste resultaat van jouw huid!