World Padel Tour (WPT) Decathlon

Snelst groeiende sport wereldwijd

In onze omgeving kennen we allemaal wel iemand die deze sport beoefent en tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen: padel. Een van de snelst groeiende sporten wereldwijd die veel weg heeft van tennis en squash. De sociale interactie en eenvoud van het spel maakt deze racketsport zo populair. Geen verrassing dus, dat Decathlon haar naam verbindt aan het grootste padeltoernooi op de internationale kalender. Van 11 tot 15 oktober vindt de tweede editie van de World Padel Tour (WPT) Decathlon Amsterdam plaats, recht tegenover Decathlon Arena, in de AFAS Live.

Een van de voornaamste reden waarom padel zo intrek is, heeft te maken met de eenvoud van de spelregels. Het grote verschil met tennis is dat de banen een stuk kleiner en zijn omringt met glazen wanden en hekwerk die gebruikt mogen worden om de bal tegen te laten stuiteren. Padel is dan ook een sport die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd, conditie of eerdere ervaring met racketsporten.

Een andere reden wat padel aantrekkelijk maakt, is omdat het spel vaak gespeeld wordt in dubbelspel. Dit maakt het een perfecte activiteit om met vrienden of familie te doen. Het is een snelle sport met relatief korte rally’s, waardoor je als speler constant en actief betrokken bent. Daarnaast word je door de glazen wanden uitgedaagd om creatief te spelen. Het hele lichaam in beweging is bij deze sport. Wist je dat je ongeveer 600 calorieën per uur verbrand tijdens een intensief potje?

Padel uitrusting

Bij vrijwel alle banen kun je zonder enige ervaring en equipment de baan op. Een racket en ballen zijn vaak te huur bij de club. Ben je regelmatig op de padelbaan te vinden, dan is het wel fijn om je eigen uitrusting aan te schaffen. Decathlon is al sinds de jaren ’90 bezig met het ontwikkelen van producten voor padel. Ondertussen is het assortiment uitgegroeid tot een breed en kwalitatief aanbod voor alle leeftijden en voor zowel recreatieve spelers als topsporters. Met 21 winkels in Nederland vind je hier dan ook alles voor een complete padeluitrusting.Alle producten van hun eigen padelmerk Kuikma worden door Decathlon zelf ontworpen, ontwikkeld en getest.

World Padel Tour Amsterdam Open

Geen verrassing dus, dat Decathlon haar naam verbindt aan het grootste padeltoernooi op de internationale kalender. Van 11 tot 15 oktober vindt de tweede editie van de World Padel Tour (WPT) Decathlon Amsterdam plaats, recht tegenover Decathlon Arena, in de AFAS Live. WPT heeft als doel mensen te inspireren om deze sport te beoefenen. Volgens CEO Lisa Noraz een perfecte match: “De populariteit van padel is de afgelopen jaren extreem hard gegroeid en wij verwachten dat deze groei blijft doorzetten. Zodoende is het één van de sporten waarop Decathlon zich de komende jaren zal blijven concentreren. Deze samenwerking draagt bij aan onze visie ‘move people through the wonders of sport’; met de WPT Decathlon Amsterdam Open willen we mensen inspireren om deze mooie sport te beoefenen.”

In samenwerking met Decathlon.