Paastip

Stap nu op de fiets

Waar we normaal tijdens Pasen genieten van een heerlijke paasbrunch of paasfestival, moeten we dit jaar toch iets anders bedenken om tijdens het paasweekend te doen. Social distancing is essentieel dit weekend. Nu de sportscholen dicht zijn en buiten sporten in groepjes niet meer kan, missen we vaak een belangrijk aspect: genoeg beweging. Het wordt dit weekend heerlijk weer én dus ideaal om lekker buiten te gaan fietsen. Wij delen 5 redenen waarom!

Je immuunsysteem krijgt een boost

Fietsen heeft een positief effect op je gezondheid. Je luchtwegen worde goed geventileerd en het bloed wordt beter aangevoerd, volgens Duitse viroloog Michael Barczok. “Je ademt intenser en daarmee reinig je je longen goed. Dat is optimaal als het gaat om virusbescherming.” In de buitenlucht krijg je meer zuurstof binnen, wat goed is voor je geheugen, huid en longen. Ook bouw je meer vitamine D op, wat bijdraagt aan je weerstand, een beter humeur en goede nachtrust. Daarnaast zorgt fietsen voor een lagere bloeddruk. Je immuunsysteem krijgt dus een mega boost, wat heel belangrijk is deze periode.

Dagelijkse beweging

We kunnen niet meer naar de gym en moeten nu toch aan ons dagelijkse portie beweging komen. Het RIVM adviseert om 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning te doen, zoals wandelen en fietsen. Pak de fiets en beweeg!

Alternatief voor het ov

We vermijden het ov zoveel mogelijk en maken hier alleen gebruik van als dit écht nodig is, om zo het besmettingsrisico te verminderen. Om toch van A naar B te komen is de fiets een top alternatief – als de afstand te fietsen is natuurlijk. Je beschermt jezelf én anderen door de fiets te pakken.  

Je houdt afstand

De fiets is volgens Barczok ook de perfecte vorm van zelfbescherming. Je houdt op de fiets al snel afstand tot anderen en dus is de kans dat je besmette microdruppels inademt zeer klein. Je kan dus lekker even genieten van het mooie weer en houdt zo heel easy de 1,5 meter afstand.

Je wordt gelukkiger

Veel mensen ervaren stress door alles wat het virus met zich meebrengt. Ontspanning is nu dus heel belangrijk! Door buiten in het zonnetje te fietsen, geef je je lichaam én geest de mogelijkheid om te ontspannen. Ook komt het gelukshormoon endorfine vrij tijdens het fietsen. Je wordt dus écht gelukkiger tijdens het fietsen. Win-win dus!

Het is dus duidelijk dat fietsen leuk én heel gezond is. Ook zakelijk kan de fiets ideaal zijn. Ben je retailer of heb je een restaurant dat thuisbezorgt? Met het MIK-ststeem en bijpassende Basil-accessoires op je fiets maak je binnen no time een bezorgfiets van je fiets. Je monteert een MIK-bagagedragerplaat (of een Basil voordrager met MIK-profielen), en je klikt de accessoire naar keuze erop. Vullen en fietsen maar!