Ook als je gezond eet!

Waarom je suppletie moet slikken

Je kookt met verse groenten, nuttigt twee stuks fruit per dag en verwerkt eiwitten en onverzadigde vetten in je maaltijden. Dan zou je denken dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt, wel binnenkrijgt. Toch?

Klinkt logisch. Helaas is het in werkelijkheid niet zo eenvoudig. Want zelfs als je gezond eet, ontstaan er vrij snel tekorten qua voedingsstoffen. Een van de redenen hiervoor is dat de bodem waarin gewassen groeien, steeds ‘armer’ wordt. En in dat geval geldt: minder voedingsstoffen in de grond = minder voedingsstoffen op je bord. 

Daarnaast heeft de moderne mens een hogere dosis voedingsstoffen nodig dan vroeger, omdat we nu veel meer prikkels moeten verwerken op een dag (je ziet dit o.a. terug in de hoge cijfers over chronische stress en burn-outs). Daarom zijn ook voedingsstoffen die ons mentaal ondersteunen heel belangrijk. Slik je supplementen en vul je dus de belangrijkste voedingsstoffen dagelijks aan? Dan verklein je de kans op tekorten.

Vitamines en mineralen, hoe zit dat?

De mineralen en vitamines die je nodig hebt, worden op verschillende manieren opgenomen in je lichaam. Vette producten zoals vis, vlees, boter, melk en noten bevatten vetoplosbare vitamines. Deze worden in je darmen opgenomen en in je lichaam opgeslagen tot je ze nodig hebt. Vetoplosbare vitamines zijn vitamine A, D, E en K.

De vitamines in het vocht van je voeding worden wateroplosbare vitamines genoemd. Deze worden snel in je lichaam opgenomen, maar niet vastgehouden. Krijg je meer binnen dan je nodig hebt? Dan plas je ze gewoon weer uit. Het is bij wateroplosbare vitamines dan ook belangrijk dat je ze regelmatig binnenkrijgt. Het gaat om vitamine B (alle varianten) en C.

Mineralen worden door planten uit aarde gehaald en door dieren uit hun voeding en water. Door planten en dierlijke producten te consumeren, krijgen wij als mensen mineralen binnen. Er zijn heel veel soorten mineralen en spoorelementen die je nodig hebt om gezond te blijven. De bekendsten zijn magnesium, calcium, kalium, natrium, ijzer, jodium, koper, zink en selenium. 

Waar zitten de tekorten?

Van sommige vitamines en mineralen krijg je eenvoudig genoeg binnen via voeding, zoals van vitamine C. Maar dit geldt lang niet voor de hele bovenstaande lijst. 

Richard de Leth, meesterbrein achter en de oprichter van zowel OERsterk als Vitaily, ontdekte in zijn praktijk voor orthomoleculaire therapie dat veel veel mensen kampen met tekorten aan basisvitaminen en mineralen, maar dat veel mensen worstelen met de kosten van supplementen, het vinden van de juiste samenstelling van suppletie door al die verschillende potjes én de discipline om ze elke dag te slikken. 

Vitamines en mineralen waar we in Nederland al gauw te weinig van binnenkrijgen, zijn vitamine D (met de zon als belangrijkste bron is dat in ons kikkerlandje natuurlijk geen verrassing), jodium, magnesium, vitamine K, selenium en vitamine B12. Ook consumeren mensen te weinig van het vetzuur omega 3 (dat je o.a. in vette vis vindt). Tekorten aan deze voedingsstoffen leiden vaak tot (vage) klachten en soms zelfs tot ziekte. Daarom lanceerde Richard de Leth in 2020 Vitaily, een formule van vitamines en mineralen in een handig en duurzaam dagzakje, om mensen te ondersteunen bij een vitaal leven.

Wat is Vitaily?

Vitaily is een gebruiksvriendelijk en duurzaam concept voor dagelijkse suppletie. De supplementen van Vitaily zijn van natuurlijke oorsprong en bieden een totaaloplossing voor de gemiddelde volwassen mens in goede gezondheid. Vitaily is samengesteld op basis van (kleine) tekorten waar bijna iedereen mee kampt. Per dag slik je twee tabletten en twee softgels, die verpakt zijn in eenvoudige, biologisch afbreekbare dagzakjes. 

Vitaily vult de belangrijkste voedingsstoffen in je lichaam aan, met hoge kwaliteit ingrediënten. Supplementen zijn niet sexy, dat weten we. Maar wel superbelangrijk. Onze ‘sups’ zijn makkelijk in gebruik doordat de tabletten en capsules zijn verpakt per dagdosering. De handige dagzakjes neem je eenvoudig overal mee naartoe – van kantoor tot weekendje weg of op een lange reis. Met een paar slokken water heb je jouw dagelijkse aanvulling van voedingsstoffen in een mum van tijd binnen. De naam Vitaily staat trouwens voor een combinatie van vitaal en daily: iedere dag vitaler dus!

Met Vitaily willen we trouwens niet alleen de gebruiker, maar ook de wereld vitaler maken. Zo zijn de dagzakjes niet van plastic, maar van duurzame biofolie.

Ontvang Vitaily cadeau

Bij een abonnement op Talkies Magazine krijg je nu de luxe welkomstdoos van Vitaily cadeau. Met dit pakket heb je direct drie maanden aan vitale dagzakjes én een stijlvolle dispenser in huis. Tip: plaats de dispenser op een in het oog springende plek: op je aanrecht bij de waterkoker, op de afzuigkap of naast je tandenborstel. Zo ben je iedere dag bewust van jouw daily Vitaily momentje. Kies voor je gezondheid – het hoeft echt niet moeilijk te zijn.