4 tips

Zo laat je jouw lichaam wennen aan de zomertijd

Dit weekend gaat de zomertijd weer in! Dit betekent dat we een uurtje minder slaap hebben en het ’s avonds weer langer licht wordt. Heb jij ieder jaar weer last van dat uurtje minder slaap? Lees hier wat je kunt doen om jouw lichaam zo snel mogelijk te laten wennen aan de zomertijd.

Tip 1. Ga nu alvast een uurtje eerder naar bed

Wanneer je de dagen voordat de zomertijd in gaat, alvast een uurtje eerder naar bed gaat, went je lichaam sneller aan de zomertijd.

Tip 2. Ga meer naar buiten

Zoek het daglicht op! Ga een rondje lopen in je lunchpauze deze week of pak eens de fiets naar je werk. Door veel buiten te zijn snapt je lichaam sneller dat het dag is het maken we minder melatonine aan (het hormoon dat zorgt dat we slaperig worden).

Tip 3. Blijf niet langer slapen

Hoe verleidelijk het ook is om een uurtje langer te blijven liggen, is het beter om dezelfde bedtijden aan te houden als normaal. Op deze manier wen jij zo snel mogelijk aan de zomertijd.

Tip 4. Vermijd s’ avonds blauw licht

Probeer een uur voordat je naar bed gaat blauw licht te vermijden. Blauw licht verstoord de aanmaak van melatonine en houdt je dus wakker. Pak een goed boek en zet je telefoon en televisie uit voordat je naar bed gaat.

ZIE OOK: 9 X SLAAPTIPS OM JE SLAAP TE VERBETEREN