Dichtbij huis

3x perfecte surfbestemmingen

KARIN BARNHOORN WOONT IN ALGARVE, IS FREELANCE TRAVEL- EN LIFESTYLEJOURNALIST, WERELDREIZIGER EN POST MET LIEFDE HAAR ‘BAREFOOT LUXURY’-REISFOTO’S OP INSTAGRAM. MET TALKIES DEELT ZE BIJZONDERE TRAVEL-TIPS.

Je hoeft niet per se naar Bondi Beach in Sydney voor de perfecte wave. Uitdagingen genoeg op surfbestemmingen dichterbij huis.  Voor zout in je haren in Europa:

Bristol

Je verwacht het niet maar het nieuwste surfparadijs ligt in… jawel… Bristol! Door een speciale wavetechnologie wordt er elke acht tot tien seconden kunstmatig een nieuwe golf met een hoogte van twee meter opgewekt. Dit het hele jaar door, weer of geen weer. thewave.com

Nazaré of Aljezur

De Portuguese westkust kent veel unieke surfstranden. Aljezur (Algarve) is een favoriet van jong en oud met een groot aanbod aan surfscholen. Ben je meer van de uitdagingen, dan op naar Nazaré ten noorden van Lissabon. Nergens ter wereld zijn de golven hoger. Denk tien meter of meer. Dare devils only. portuguesewaves.com

Biarritz

Voor surfen met een vleugje glamour moet je in het Franse Biarritz zijn. Deze stad heeft niet voor niets de bijnaam ‘the city of surfing’. Slapen op stand in Hôtel du Palais.
tourisme.biarritz.fr/en/discover/surf