slapen onder de sterren

6 bucketlist glamping spots in Texas

Slapen in een rots met uitzicht op duizend voorbijrazende sterren: in Texas kan het! De op twee na grootste staat van de Verenigde Staten biedt namelijk, naast kamperen met een tent, ook oneindige mogelijkheden voor kampeerliefhebbers, die houden van luxe, comfort en stijl. Van vintage trailers in de Chihuahuan woestijn tot koepeltenten in het grootste Dark Sky gebied ter wereld vlakbij Big Bend National Park. Overnacht luxueus, midden in de pracht en praal die Texas rijk is: een plek waar meer dan 634 soorten vogels, 4.600 inheemse planten en 425 vlinders te vinden zijn. Dit zijn een aantal bucketlist glamping spots in Texas.

The Summit at Big Bend – Rotskamers en koepeltenten 

In het hart van de 1000 hectare rauwe woestijn van het Big Bend-gebied vind je The Summit at Big Bend, een glamping met hotelkamers gebouwd in rotsen en koepeltenten. Big Bend is qua omvang een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten, maar ook een van de minst bezochte. Dit terwijl je er grandioze natuur vindt. Van de Rio Grande-rivier tot kloven, 157 vlindersoorten en 57 reptielsoorten. Waar de Big Bend misschien wel het meest om bekend staat is dat het een van de beste plekken wereldwijd is waar je de sterren kunt bewonderen. De meest unieke plek om dit te doen is vanuit de grotten van The Summit at Big Bend. Deze hebben ramen van grond tot plafond, waardoor jij vanuit jouw bed de Melkweg voorbij ziet gaan. 

El Cosmico – Vintage trailers en tipi’s

El Cosmico ligt in de Chihuahuan-woestijn, een van de drie meest biodiverse regio’s ter wereld en de grootste woestijn van Noord-Amerika. Als hotel en camping, biedt El Cosmico een ontsnapping aan de moderne wereld en is het de perfecte plek waar je de innerlijke kunstenaar in jezelf kunt vinden. Met beperkte toegang tot het internet kunnen gasten hun tijd doorbrengen zonder technologie, deelnemen aan creatieve workshops, naar de sterren kijken, fietsen en het kunstzinnige stadje Marfa verkennen. Hier vind je tal van kunstgaleries en authentieke winkeltjes. De gerestaureerde vintage trailers, tipi’s in Sioux-stijl, joerten en safaritenten zorgen allemaal voor een knusse nachtrust onder de pikdonkere hemel met duizenden lichtpuntjes van West-Texas.

Starstruck Glamping – Geodetische koepeltenten 

In het grootste beschermde Dark Sky gebied ter wereld vind je Starstruck Glamping op de Terlingua Ranch, ongeveer 30 minuten rijden ten noorden van Big Bend National Park. Met aandacht voor detail en een vleugje glamour brengt Starstruck Glamping een betoverende glamping-ervaring. Elke koepeltent heeft een privé setup met een volledige keuken, elektrische vuurkorven en zelfs een telescoop, waarmee jij uren de hemel in kunt turen. Luxe ontmoet de natuur met geodetische koepeltenten die volledig op zonne-energie werken. Deze accommodatie biedt alle comfort in een afgelegen, wilde en rustige omgeving. Val in slaap onder de Melkweg en wordt wakker met een ongelooflijk uitzicht op de bergen. 

The Retreat on the Hill – Safaritenten en kloktenten 

Op slechts één uur rijden van Austin en San Antonio vind je The Retreat on the Hill. Van een heldere sterrenkijkkoepel die tot wel 6 meter hoog in de lucht staat tot safaritenten, tipi’s en kloktenten, elk met een privéterras. Het is de perfecte plek om meer met de natuur in contact te komen en jezelf volledig op te laden. De suites zijn gevuld met onder andere spellen en yogamatten en in de buurt zijn er geweldige plekken om te wandelen. Zoals Horseshoe Bay Nature Park, met acht verschillende ecologische zones voor flora en fauna, en waar dierenliefhebbers diverse vogels, vlinders, herten en eekhoorns kunnen spotten. 

Cypress Valley – Boomhutten 

Loop over een zwevende houten brug, ruim 12 meter boven de grond, naar de boomtoppen van Cypress Valley, op ongeveer 30 minuten rijden van Austin. Omringd door eeuwenoude cipressen kun je op het dek van de boomhutten genieten van een goed glas wijn en bij de beekbedding honderden vuurvliegjes spotten om vervolgens tot rust te komen in een kingsize bed midden in het woud. 

Palo Duro Canyon State Park Cabins– Historische hutten 

Gelegen in het prachtige Palo Duro Canyon State Park, vind je Palo Duro Canyon State Park Cabins. Vanuit de historische hutten, op ongeveer 30 minuten rijden van Amarillo, heb je een van de meest indrukwekkende uitzichten van Texas. Je kijkt hier uit op de op een na grootste ravijn van de VS.  Op de patio geniet je van een prachtige zonsopgang met een vers kopje koffie op de ontspannende schommels. De hutten zijn gerenoveerd en voorzien van alle moderne gemakken, maar behouden nog steeds een rustieke uitstraling. Op zoek naar iets meer avontuur? Ga eropuit en ontdek een van de vele gemakkelijk bereikbare wandelpaden. Geen zin om te wandelen? Ontdek het gebied met Old West Stables te paard of boek een jeepexcursie bij Palo Duro Creek Ranch.

Fotografie Nick Simonite