Dit is wat je moet weten over de nieuwe creative director van Louis Vuitton menswear!

8 x wat je nog niet wist over Pharrell Williams

Muzikant en stijlicoon Pharrell Williams is aangewezen tot creative director bij de mannenafdeling van Louis Vuitton. Met zijn 14,3 miljoen volgers op Instagram inspireert hij velen met zijn muzikale en creatieve talenten. Dit is wat je moet weten over de nieuwe creative director van Louis Vuitton menswear.

1. Werd op de middelbare school al ontdekt door Teddy Riley.

In de jaren 90 deed Williams mee aan een high school talentenjacht waar hij werd ontdekt door producer Teddy Riley. Direct na zijn middelbare school tekende hij een contract bij de studio van Riley.

2. Zijn nummer 1 Hit Happy is naar schatting ruim $200 miljoen dollar waard

Het nummer werd de grootste Top 40-hit ooit en stond vier weken op nummer 1 en in totaal 49 weken in de Top 40-lijst.

3. Produceerde tracks voor deze films

De populaire Hit Happy produceerde hij in 2013 voor de Despicable Me-films. In 2014 co-produceerde Williams een soundtrack voor de film The Amazing Spider-Man 2. Vijf jaar later produceerde Williams vijf nummers voor Disney’s remake van The Lion King.

4. Was actief in de filmwereld

Zo co-produceerde hij de film Hidden Figures, waarmee hij in 2017 een Oscarnominatie ontving en was in 2018 verteller in de animatiefilm The Grinch. Verder verscheen Williams in de films Entourage en Pitch Perfect 2 uit 2015.

5. Ontving meerdere awards

Williams ontving onder andere 13 Grammy Awards!

6. Is vader van 4 kinderen waaronder een drieling

Williams en zijn vrouw Helen Lasichanh kregen in 2008 een zoon Rocket en in 2017 een drieling. Het geslacht en de namen van de drieling is onbekend.

ZIE OOK: DIOR ONTHULT DE DIOR SPRING 23’ HERENCOLLECTIE 

7. Is mede-eigenaar van het Nederlandse modemerk G-star

In 2016 werd Williams mede-eigenaar van het Nederlandse modemerk. Daarvoor sloeg hij al de handen ineen met het merk. Met zijn bedrijf Biyonic Yarn zet hij plastic afval in om kwalitatief textiel. Dit zagen we terug in de speciale RAW for the Oceans lijn van G-star.

8. Heeft een eigen skincare merk

In 2020 lanceerde Williams zijn eigen genderneutrale skincare-merk Humanrace. Hierin deelt hij zijn 20 jaar aan skincare experience. ”Your face is the result of the spirit behind it, it’s important to take care of your skin and to also take time for yourself each day”, aldus Williams.

Zijn eerste collectie voor Louis Vuitton wordt in juni gelanceert tijdens de Men’s Fashion Week in Parijs. 

Foto: “Pharrell Williams by Erik Ian”