Maium

Dit merk doet juist niét mee aan Black Friday

Op vrijadg 27 november is het Black Friday en stunten vele webshops met kortingen en acties. Het Nederlandse regenjassen merk Maium heeft besloten om juist tijdens deze grootste sale-activaties onbereikbaar te zijn voor zaken. Tijdens ‘Black Friday’ verkoopt het merk GEEN enkel item. Massaverkoop staat namelijk haaks tegenover de duurzame missie en visie van Maium. In plaats van het stimuleren van de verkoop gaat het merk offline op vrijdag en belooft de week na ‘Black Friday’ 10 bomen te planten voor elke jas die ze verkopen. Juist, hier houden wij van!

Er zijn een tal aan definities en woorden die regen omschrijven en Maium is er daar zeker een van. Na jarenlang door de regen fietsen in Amsterdam, ontstond het idee bij twee vrienden om de traditionele regenjassen te vervangen voor een uniek design. Regenuitrusting die zich aanpast aan onvoorspelbare weersomstandigheden, maar te allen tijde stijlvol blijft. Met een land als Nederland, waar het vaker wel regent dan niet, is het hun doel om een designer regenjas te ontwerpen. Het design is onder andere berust met twee ritsen aan de zijkant die binnen no-time de jas omtoveren tot een poncho voor op de fiets of scooter. Een innovatie oplossing om er goed uit te zien, ongeacht het weer. Naast functionaliteit, is Maium ook een product van zijn omgeving. De regenjassen zijn gemaakt om je te beschermen door weer en wind, door de innovatie in design, functie en materialen. De mode-industrie is een van de meest milieuschadelijke industrieën ter wereld en Maium vindt het van cruciaal belang om design te combineren met duurzame, functionele en unieke alternatieven. Een Maium-jas wordt gemaakt van ten minste 66 gerecyclede plastic flessen. Maium kiest ervoor om duurzame ontwerpprincipes te integreren in de praktijk en bewijst dat mode en innovatie de aarde niet hoeven te schaden. 

Wij vinden de keuze van Maium om niet mee te doen aan Black Friday heel sterk en een goede stap in de richting van een meer duurzame fashionindustrie. Doe jij met ze mee?!

maium.nl