Na 50 jaar

Het verhaal van TAG Heuer Monaco gaat verder met nieuwe moderne watches!

Een nieuw hoofdstuk voor de TAG Heuer Monaco watches! Het borduurt voort op de collectie die werd uitgebracht in 2019 – een jaar waarin het merk het 50-jarig jubileum van het iconische uurwerk vierde met releases in speciale edities. Nu heeft de Zwitserse luxe horlogemaker drie nieuwe, indrukwekkende 2020-modellen toegevoegd. Alle drie zijn geïnspireerd op de modellen uit de jaren 70 en kenmerken zich onder meer door gedurfde stilistische keuzes.

Het hoogtepunt van deze drie nieuwkomers is het model met een gedurfde zwarte wijzerplaat met een sunray-geborsteld uiterlijk. Zijn tegenhanger heeft een glanzende blauwe sunray-geborstelde wijzerplaat met een rood, wit en blauw kleurenschema dat doet denken aan de originele Monaco uurwerken uit 1969. Beide modellen worden gepresenteerd op een roestvrijstalen armband en hebben opvallende vierkante tellers op 3 en 9 uur en een rode centrale chronograaf secondewijzer. Het model met de zwarte wijzerplaat is ook verkrijgbaar met een zwarte leren band.

De Calibre Heuer 02 in dit uurwerk is zichtbaar achter de achterkant van de saffierkristallen kast en heeft een indrukwekkende gangreserve van 80 uur. Deze nieuwe modellen breiden de reeks Monaco-stukken uit die zijn uitgerust met dit krachtige kaliber en laten zien hoe TAG Heuer iconische ontwerpen combineert met geavanceerde interne technologie!

Het is bijna twintig jaar (!) geleden dat een nieuwe Monaco aan een metalen armband werd gepresenteerd. Dit specifieke voorbeeld is gebaseerd op de H-vormige armband die begin jaren 70 voor Monaco-horloges werd gebruikt. De ontwerpers wilden de 2020-modellen een nieuwe flair geven en vonden hun inspiratie tussen de archiefstukken in het TAG Heuer Museum in La Chaux-de-Fonds. De originele stalen armband is opnieuw ontworpen om te voldoen aan de huidige normen en het comfort voor de drager te verbeteren. Ben jij fan? Wij wel!

Meer info vind je via tagheuer.com