Star Legacy Orbis Terrarum

Montblanc komt met een nieuwe onthulling!

Het Huis herinterpreteert het Orbis Terrarum horloge, oorspronkelijk gelanceerd in 2014, en verbetert de leesbaarheid!

De twee nieuwe horloges met 43 mm-kast uit roestvrij staal of, gelimiteerd tot 500 stuks, in 18K roségoud worden aangedreven door een automatische beweging die is uitgerust met een Manufacture complicatie: het MB M29.20-kaliber met Montblanc Manufacture-wereldtijdcomplicatie. Eenmaal ingesteld, geeft het horloge in één oogopslag alle 24-tijdzones aan en laat het zien of het in een stad dag of nacht is.

De nieuw ontworpen wijzerplaten verbeteren de leesbaarheid, maar behouden ook het kenmerkend uiterlijk, door de twee overlappende roterende schijven.

De bovenste roterende schijf is gemaakt van saffierkristal. De rhodium- of roségouden metallic coating gebruikt voor het aanduiden van de continenten en meridianen is rechtstreeks op het saffierglas aangebracht. Het geeft de horloges een driedimensionale esthetiek.

De dag- en nachtschijf draait onder deze saffierschijf. Het centrum is versierd met golven door de flinqué-froissé guilloché-techniek, als verwijzing naar de zeeën en oceanen.

Elegantie en traditie vormen het DNA van klassieke Montblanc-horloges. De formele elegantie belichaamt de Star Legacy-productlijn en is geïnspireerd op de Minerva-zakhorloges uit de 19e en vroege 20e eeuw.

Wat vind jij van de nieuwe Star Legacy Orbis Terrarum? Meer info via montblanc.com