Man & Stijl
Mounir Toub over zijn favorieten
Mounir Toub is chef-kok en bekend van 24Kitchen, Kook mee met MAX en andere programma’s, waar hij een kijkje in de Arabische keuken geeft. Deze enthousiaste en energieke chef heeft samengewerkt met sterrenchefs als Robert Kranenborg en Margo Reuten, maar is bovenal geschoold door zijn moeder. Het is zijn passie om jong kooktalent te inspireren. Zijn lijfspreuk is ‘Kook & eet met heel veel liefde en plezier.’
Kledingstijl
‘In de keuken draag ik altijd kokskleding van Le Nouveau Chef; kleurrijk, fris, hygiënisch, maar ook zeker modieus. Op vrije dagen is mijn kleding altijd op elkaar afgestemd, van bril, riem, horloge, schoenen, kleding tot aan jas. Ik heb geen vaste stijl.’
Accessoires
‘Ik draag altijd mijn trouwring, daarnaast ook altijd een horloge.’
Signature look
‘Opvallende bril, opvallende (vaak bloemetjes)schoenen en een grote lach!’
Kledingmerk
‘Mijn pakken zijn van Cavallaro, mijn kleding varieert; van Zara, H&M en McGregor tot C&A. Als ik het maar mooi vind en het niet overdreven duur is. Het hoeft niet duur te zijn om fijn te zitten en mooi te zijn.’
Miskoop
‘Ik heb ooit via een veilingsite een Ducati M600 gekocht. Prachtige motor waar ik echt verliefd op was. Na het invoeren heb ik alles laten controleren, grote beurt gegeven, nieuw kenteken aangevraagd en ervan mogen genieten. Helaas kreeg ik na een paar weken een vastloper terwijl ik op de snelweg reed, maar ik kon de motor gelukkig nog onder controle krijgen. Het scheelde niet veel of ik had echt een probleem.’
Verzorgingsritueel
‘De enige producten die ik gebruik zijn gel voor mijn haren en baardwax of -olie voor mijn baard. Verder niets.’
Gaat niet de deur uit zonder…
‘Tegen mijn kinderen en vrouw te zeggen dat ik van ze hou!’
Sport
‘Maandag, woensdag en vrijdag train ik met een personal trainer (gewichtheffen en crosstraining), dinsdag en zondag kickboksen en vrijdagavond competitie zaalvoetballen.’
Lievelingseten
‘De Arabische keuken heeft absoluut mijn voorkeur, maar ik ben een echte eetliefhebber dus ik geniet sowieso van eten!’
Allerbeste recept
‘Ik heb geen allerbeste recept. Iedere keer heb ik een ander lievelingsrecept of -gerecht, maar dat wisselt zo vaak. Misschien juist daarom dat ik ook kookboeken schrijf. Zo kan ik de recepten en gerechten waar ik gelukkig van word bundelen.’
Altijd in de koelkast
‘Verse volle melk die ik zelf opschuim met mijn espressomachine om zo een heerlijke cappuccino of flat white te maken thuis.’
Must have gadget
‘Ik ben heel blij met mijn twee barbecues van The Bastard. Iedereen moet een barbecue hebben vind ik! Uiteraard met alle tools en toebehoren zodat je los kunt gaan, weer of geen weer.’
Ultiem relaxmoment
‘Juist omdat ik zo hard en veel werk heb ik niet veel eisen met betrekking tot relaxen. Uitslapen, rustig in de ochtend mijn cappuccino zetten en nuttigen, ontspannen met en voor het gezin en geliefden barbecueën is al relaxen voor mij. Daarnaast het sporten wat ik al doe en misschien ook nog een prachtige motorrit. Ik kan van veel kleine dingen genieten.’
Slechte gewoonte
‘Ik kan zo opgaan in mijn “werk” – ik ervaar het niet als werk! – dat ik alles eromheen vergeet. Toen ik vier dagen voor mijn kookboek de gerechten aan het koken was, stond ik van 07:00 uur tot 23:00 uur in de keuken om te koken, opruimen, reorganiseren en voorbereiden. Dan heb ik alleen maar oog voor hetgeen ik wil bereiken. Eten, drinken, bellen, appen; alles gaat langs mij. Ik ben dan zo gefocust dat ik andere dingen vergeet. De klus is dan altijd geklaard, maar wel ten koste van andere zaken. Daar moet ik soms nog balans in zien te vinden.’
Trots
‘Ik heb veel mooie dingen mogen doen en ik heb dingen gedaan waar ik met heel veel trots op terugkijk (mooie programma’s voor 24Kitchen en omroep MAX gemaakt, aan acht kookboeken meegewerkt, twee eigen kookboeken gemaakt en een nieuwe in de maak, ruim dertien jaar als docent gewerkt met jongeren van niveau 1 en de praktijkschool, gewerkt met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en/of de maatschappij, ik ben bezig met kant-en-klare maaltijden van kwaliteit voor in de supermarkten in Nederland en België, het geven van Arabische kookworkshops en nog heel veel mooie dingen), maar het meest trots ben ik op mijn ouders, twee broers en mijn gezinnetje (lieve vrouw Lemya en drie kinderen Dina (17), Lotfi (6) en Kenza (5)).’
Toekomstdroom
‘Op privévlak: iedereen in mijn eerste cirkel (inclusief mijzelf natuurlijk) gezond, ontspannen en gelukkig zien. Op zakelijk vlak: zoals ik de afgelopen vier jaar al doe. Ik heb alleen maar leuke dingen mogen doen. Ik heb het geluk dat ik keuzes kan maken wat ik wel en niet aanneem met betrekking tot opdrachten en vooralsnog is het mij gelukt om enkel de opdrachten aan te nemen waar ik gelukkig van word en waar ik als persoon en als ondernemer van kan groeien. Mijn merknaam Chef Toub is groeiende en ik hoop dat uit te mogen breiden en te verstevigen met de plannen die ik in mijn hoofd heb en waar ik op de achtergrond al hard voor aan het werken ben.’