Watch news

TAG Heuer viert 160-jarig jubileum met re-edition van een collectors-item

Na de onthulling van de TAG Heuer Carrera 160 Year Silver Dial Limited Edition aan het begin van dit jaar om het 160-jarig jublieum van de luxe horlogemaker te vieren, introduceert het merk nu een tweede editie om de historische mijlpaal te vieren: de TAG Heuer Carrera 160 Years Montral Limited Edition.

‘Montreal’ was de naam van een collectie met lichtgevende chronografen van het merk, die in 1972 werden gelanceerd. Nu maakt het Montreal-ontwerp een opvallende comeback in de vorm van een elegante TAG Heuer Carrera van 39 mm, met een gelimiteerde oplage van 1.000 stuks.

De creativiteit achter dit limited edition jubileum-uurwerk komt voort uit het idee om de ontwerpen en het DNA van twee iconische TAG Heuer-horloges te combineren. De nieuwe TAG Heuer Carrera 160 Years Montreal Limited Edition is direct geïnspireerd op de White Heuer Montreal, die in 1972 werd gelanceerd. Voor dit jubileummodel leende TAG Heuer het originele, perfect uitgebalanceerde rode, gele en blauwe kleurenpalet van de White Heuer Montreal. De heldere wijzerplaat is kenmerkend voor de jaren 70, toen het horlogeontwerp werd getransformeerd door lichtgevende materialen te gebruiken. Dit betekende een fantastisch nieuw tijdperk van creativiteit, vooral voor TAG Heuer.

De wijzerplaat wordt beschermd door een koepelvormige ‘glassbox’ van saffierglas. Het gepolijste stainless steel uurwerk heeft een blauwe alligatorleren band. Het unieke, limited edition uurwerk is genummerd in de achterkant van het horloge, waar het innovatieve Caliber Heuer 02 en zijn speciale oscillerende gewicht zichtbaar zijn door het saffierkristal.