Stylish en creatief

VEJA en MARNI onthullen tweede gezamenlijke capsule collectie

VEJA en MARNI onthullen de tweede release van hun gezamenlijke collectie, met drie stijlen in nieuwe kleurstellingen. De witte leren sneakers V-10 en de high-top V-15 zijn als ware getekend met een kleurrijk gekrabbeld motief dat de schoen bedekt en doet denken aan een schets-achtige tekening.

MARNI staat bekend om zijn doordachte maar speelse aanpak en is een luxemerk dat bekend staat om zijn onconventionele kijk op mode. De samenwerking met VEJA illustreert de inzet van het merk om individualiteit te vieren door middel van creativiteit die zowel autonoom als verbindend is. Vakmanschap en industrieel werk wordt gecombineerd doordat elk paar met de hand in elkaar is gezet, waarbij de rechtervoet afwijkt van de linkervoet om zo het gevoel van originaliteit dat het ontwerp kenmerkt nog meer te benadrukken. 

De sneaker

Het bovenstuk wordt gemaakt van runderleer dat afkomstig is van boerderijen uit Uruguay en dat vervolgens wordt gelooid in Brazilië in een Gold gecertificeerde looierij van de Leather Working Group. Het looien gebeurt zonder gebruik te maken van gevaarlijke of verboden chemicaliën. VEJA gebruikt conventionele kleurstoffen die voldoen aan de regelgeving en er wordt speciale aandacht besteed aan het watergebruik tijdens het looiproces. De zolen worden gemaakt van 31% Amazonerubber, 22% Rijstafval en 12% Gerecycled rubber.

De collectie is vanaf 13 oktober exclusief verkrijgbaar via VEJA-STORE.COM en MARNI.COM, en vanaf 20 oktober in monobrand winkels en bij geselecteerde retailers.