In hoodies we trust

Wat voor hoodie-drager ben jij? 

De dagen van het dragen van een T-shirt zijn (bijna) voorbij. De klok is achteruit gegaan en de temperaturen gaan steeds verder achteruit. Tijd dus om ons warm te kleden. Zeker nu in veel woningen de verwarming iets lager staat vanwege de hoge gasprijzen. Gelukkig is hier natuurlijk een ideaal kledingstuk voor: de hoodie. 

Waarom een hoodie en niet gewoon trui of sweater? Het woord hoodie bevat uiteraard het belangrijkste element: een capuchon. Neem daar de bijbehorende touwtjes om je capuchon strakker te trekken bij en een sweater lijkt er nauwelijks meer op. Ook een dikke wolle trui is niet te vergelijken met een hoodie. Sommige hoodies bevatten ook een voorzak, maar zeker niet allemaal. 

Vandaag geven we je 3 verschillende type hoodie dragers. Wat voor hoodie-drager ben jij? 

De extra chique hoodie drager

Het is goed mogelijk om een hoodie een tint van business-stijl te geven. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een overhemd onder een hoodie. Vooral de kraag is dan goed zichtbaar en geeft stijlvolle details aan je look. Ook kun je ervoor kiezen om je overhemd niet in je broek te doen. Als je een overhemd onder je hoodie draagt, komt er een nieuwe dimensie bij kijken: het combineren van kleur. Zo kun je ervoor kiezen om een kleurrijke hoodie te combineren met een minder kleurrijk overhemd. Nog beter is bijvoorbeeld een grijze hoodie combineren met een kleurrijk overhemd. Dan zie je subtiele details bij de kraag en bij je heupen. Ongeacht de soort heb jij het lekker warm in de koude winterdagen. Combineer je je hoodie met een overhemd, pantalon en chique schoenen? Dan ben je ongetwijfeld een chique hoodie drager.

De fitted hoodie drager

De tweede hoodie drager draagt goed passende hoodies. Deze hoodies zijn getailleerd, waardoor de hoodie redelijk strak tegen het lichaam aan wordt gedragen. De vaak sportieve drager krijgt daardoor goede zichtbare vormen. In combinatie met jeans en sportieve schoenen wordt deze outfit bestempeld als casual. Combineer je een fitted hoodie met een joggingbroek, dan word je al snel gezien als een sportieveling. Je ziet ze op straat, maar ook in de sportschool. Stijlvol en lekker warm. Vaak in zwarte, witte en grijze kleuren, maar ook kleurrijke hoodies worden gedragen:

Bron: Hoodies van In Gold we Trust

Ben je op zoek naar een goed passende hoodie, kijk dan eens naar een maatje kleiner dan je normaal gewend bent. Vaak pas je deze nog prima kijkend naar de armlengte en middellengte, maar zit deze net wat strakker rondom je middel en borst. Ideaal om het lekker warm te hebben en er ook nog stijlvol uit te zien!

De baggie hoodie drager

De derde en laatste type hoodie drager is iemand die het meeste comfort opzoekt. De drager draagt de hoodie net iets groter en kijkt expres naar een maatje groter dan normaal. We spraken al eerder over de ultieme lockdown outfits. De ‘oversized’ of gewoon baggie hoodie hoort daar zeker bij. Heerlijk comfortabel op de bank met een net iets te grote hoodie is wat de baggie hoodie drager graag draagt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze hoodies beperkt worden voor thuis. Ook in het openbaar zie je ze vaak voorbijkomen. Ze zijn namelijk naast comfort ook lekker warm voor in de koude winterdagen.