Let's shake it up

3x heerljke zomercocktails die je moet proberen!

Shake it up, it’s summer! Wij delen drie overheerlijke, makkelijke cocktailrecepten; easy to mix en van een laag (of geen) alcoholgehalte naar een hoger alcoholpercentage met een gedurfde gin. Welke is jouw favoriet?

Easy to mix

Martini Vermouth is een gearomatiseerde, versterkte wijn op smaak gebracht met verschillende natuurlijke, plantaardige ingrediënten zoals wortel, bloemen, zaden, kruiden en specerijen. Martini Fiero en Tonic zijn voor elkaar gemaakt. Deze eigentijdse vermout is een mix van citrus en bitterzoete sinaasappel met frisse, witte wijnen. De vurige kleur en pittige, fruitige smaken zijn honderd procent natuurlijk en zijn het resultaat van een zorgvuldig, doordacht mengproces door Master Blender Beppe Musso. Dit alles maakt het een perfect aperitief om 50/50 te drinken in combinatie met tonic. Ook fijn: Martini Fiero heeft maar vijftien procent alcoholgehalte, gemengd met tonic is het 7,5 procent.

Alternaperitief

We eten en drinken steeds bewuster. Dat betekent vaak: minder, maar beter. Binnen de aperitiefcategorie vertaalt zich dat ook naar een bewuster gebruik van alcohol. De vraag naar alcoholarme en -vrije dranken is de laatste jaren beduidend hoger, maar het aanbod ervan bleef tot nog toe eerder schaars. Met Martini Non-Alcoholic komt Martini de categorie binnen langs de grote poort. Met twee varianten die zowel qua inhoud als vorm duidelijk de merksignatuur dragen. Met Martini Non-Alcoholic Vibrante en Martini Non-Alcoholic Floreale introduceert het Italiaanse aperitiefmerk bij uitstek twee alcoholvrije varianten als een elegant en authentiek alternatief voor alcoholhoudende dranken. Martini Non-Alcoholic wordt gemaakt van dezelfde wijnen als degene waaruit ook de Martini-vermouts zijn samengesteld. Samen met een expertise van meer dan 150 jaar, staat dit voor een gegarandeerde kwaliteit. De nieuwe expressies worden tijdens het productieproces ontdaan van alcohol en vervolgens geïnfuseerd met een selectie van aromatische kruiden en planten. Het resultaat is een smaakvol, alcoholvrij, honderd procent natuurlijk en typisch Italiaans aperitief. Martini Non-Alcoholic is beschikbaar in twee varianten. De robijnrode Martini Non-Alcoholic Vibrante heeft daarbij het meest fruitige karakter van de beide en wordt gekenmerkt door toetsen van Italiaans bergamot. Zijn goudgele zusje; Martini Non-Alcoholic Floreale smaakt wat zoeter en bloemiger (vandaar de naam) en zweemt naar kamille. Perfect om 50/50 te mixen met tonic of in een lekkere zomerse cocktail!

Gedurfde gin

BOMBAY SAPPHIRE, ’s werelds toonaangevende premium gin-merk, lanceert BOMBAY BRAMBLE, een nieuwe gin die barst van de natuurlijke smaken van braambessen en frambozen. Bombay Bramble is geïnspireerd op de klassieke Bramble-cocktail, maar met een moderne twist en is een frisse toevoeging aan het groeiende gamma van premium gins van Bombay. De verleidelijke smaak en de opvallende kleur komen uit de honderd procent natuurlijke rijke fruitinfusie, die bovendien tot tien keer minder suiker bevat dan concurrerende gins. BOMBAY BRAMBLE is de eerste gearomatiseerde gin van het merk, is gemakkelijk te mixen en nodigt uit tot experimenteren. Het geeft de klassieke gin & tonic maar ook andere cocktails voortaan meer kleur en smaak. Perfect voor creatieve en kleurrijke cocktails!

De gelijknamige Bramble-cocktail is een perfect voorbeeld van een moderne klassieker waarin BOMBAY BRAMBLE kan schitteren. Deze verfijnde cocktail wordt geserveerd op geschaafd ijs en straalt één en al verfijning uit. Ideaal om op een zomerdag van te genieten. Dankzij de smaak van rijpe bessen heeft de moderne versie van deze klassieke cocktail geen bramenlikeur nodig. Bijgevolg bevat de cocktail veel minder suiker dan het originele Bramble-recept. Deze gin vormt dan ook de perfecte basis om andere klassiekers, zoals de Clover Club, opnieuw uit te vinden en naast framboos ook een vleugje bramen toe te voegen.

Voor wie deze zomer zijn of haar gin tonic een beetje fruitiger wil, is BOMBAY BRAMBLE & Tonic de ideale combinatie. Geniet van BOMBAY BRAMBLE met tonic en ijs, afgewerkt met een paar druppels citroen. BOMBAY BRAMBLE en ‘Sonic’ is de lightversie voor wie wil genieten van een drankje met weinig alcohol, zonder aan smaak in te boeten. De rode kleur van de gin zorgt voor een opvallende drink, met een lichte, frisse en evenwichtige smaak.