Met een historie van bijna 150 jaar is Rutte een expert in het maken en distilleren van prachtige botanische dranken met enkel natuurlijke ingrediënten. Er worden geen toegevoegde smaken of kleurstoffen gebruikt; alle smaak en kleur komen van vers fruit, kruiden en noten, iets dat uniek is in de industrie.
Wil je een heerlijke cocktail maken van Rutte Distilleerderij? Wij delen hier 4x heerlijke ambachtelijke recepten!
RECEPT: SLOE ROYALE
Sloe Royale is een verfijnde, maar toch eenvoudige cocktail waarin Rutte’s nieuwste Sloe Gin de meest perfecte combinatie vormt met een klassieker zoals champagne. Sloe gin heeft een geweldige noot van fruitige eau-de-vie en een vleugje amandel die vakkundig de lichte, frisse zuurtegraad van champagne aanvullen. Omdat Sloe gin van Rutte minder suiker bevat dan haar tijdgenoten is de Sloe Royale niet zo zoet als andere sprankelende mixen. Reden te meer om je te verheugen op deze originele twist van de iconische Franse cocktail.
Bereidingswijze: Schenk Rutte Sloe Gin in een coupe glas en vul aan met champagne.
RECEPT: GREEN SNAPPER
De Green Snapper, Bloody Mary’s hete, groene, selderijzuster, vormt de perfecte balans tussen hartig en zoet, zuur en kruidig. Deze cocktail is eenvoudig van tevoren te bereiden. Meng alle ingrediënten samen, giet de mix in een grote karaf en laat je gasten zichzelf bedienen. En – een bonus – deze cocktail past perfect bij oesters, zo geniet je van de meest luxueuze nieuwjaarsbijeenkomst ooit.
- 50 ml Rutte Celery Gin
- 100 ml groen sap*
- Garnering: bleekselderij stengels
Bereidingswijze: Mix Rutte Celery Gin met groen sap en ijs in een long drink glas. Garneer met een stengel bleekselderij.
*Groen sap recept: voeg alle ingrediënten toe in een blender en blend voor 1-2 minuten. Voor de gewenste pittigheid, begin met een klein stukje jalapeño en voeg in kleine beetjes toe. Giet het geheel door een zeef en houdt het mengsel koel totdat je de Green Snapper serveert.
- 1 liter verse ananassap
- 1-2 jalapeños (naar smaak)
- 20 blaadjes munt
- Handje coriander blaadjes
- Sap van 1 limoen
- 100g suiker
- 2 snufjes zout of 4 snufjes peper
RECEPT: DUTCH PUMPKIN SOUR
De Classic Sour krijgt een pompoenupgrade die een warmte aan deze cocktail toevoegt. De voorbereiding vergt iets meer uitdaging, maar we zijn er zeker van dat je er komt. De subtiele aardse tonen van wortel en pompoen spelen perfect samen met de vleugjes venkel en zoethout van Rutte’s Dry Gin – complex, maar toch vrolijk!
- 50 ml Rutte Dry Gin
- 20ml wortelsap
- 20ml citroensap
- 20ml kaneelsiroop
- 2 tl pompoen puree (Hokkaido)
- Garnering: steranijs
Bereidingswijze: Voeg alle ingrediënten samen in een met ijs gevulde cocktailshaker, goed schudden en serveer in een tumbler glas met ijs. Extra: garneer met steranijs.
RECEPT: APRICOT MARTINEZ
De Martinez is een echte klassieker met een indrukwekkende geschiedenis. Voor het eerst genoemd in barboeken rond 1880, werd de Martinez cocktail, oorspronkelijk gemaakt met jenever, een ware oldtimer! Deze variant maakt gebruik van Rutte Old Simon Genever in combinatie met Apricot Brandy likeur voor een fruitige en herfstachtige twist. De diepe amberkleur brengt je meteen in gezellige sferen van lange dagen voor de open haard.
- 40ml Rutte Old Simon Genever
- 15ml De Kuyper Apricot Brandy
- 15ml zoete rode vermouth
- 2 TS gedroogde lavendelknoppen
- Garnering: schijfjes abrikoos
Bereidingswijze: Mix alle ingrediënten, inclusief de lavendelknoppen. Roer en zeef de mix in een coupe glas. Garneer met schijfjes abrikoos.
Ga voor meer informatie over Rutte naar rutte.com