BAUT presenteert KILOBYTE hosted by Yung Internet

Op 30 augustus brengen designerhiphoppers Yung Internet hun haat-liefdeverhouding met de digitale wereld tot leven in BAUT. Tijdens het nu al veelbesproken event KILOBYTE wordt een explosieve cocktail van eten, drinken, Q&A’s, open mics en veel vette muziek geserveerd. 

Yung Internet is in de afgelopen vijf jaar van een uit de hand gelopen geintje uitgegroeid tot een serieuze en creatief baanbrekende hiphopformatie uitgegroeid. Een collectief dat de journalistiek van de nacht vertaalt naar muziek. Yung Mau, Yelli en DJ Hyperlink stonden zo onder meer op Eurosonic Noorderslag, Lowlands en op de main stage van Appelsap en in maart van dit jaar verkochten ze als viering van hun eerste lustrum Paradiso volledig uit. Op 30 augustus brengen ze hun concept KILOBYTE naar BAUT. 

KILOBYTE is een Yung Internet style avondvullend programma dat bezoekers onderdompelt in hun wereld. De avond start vroeg. Samen met de chefs van BAUT heeft het Amsterdamse trio een drie-gangen menu samengesteld (“gerechten gebaseerd op je favo nummers van je favo’s”) waarvoor ze zelf ook aanschuiven! Heb jij altijd al een toetje willen eten met Young Mau? Dit is je kans! Vervolgens is het tijd om nog iets op te steken tijdens een Q&A. Wil jij het maken in de muziekindustrie? Geen flauw idee waar te beginnen? Vraag het aan het aanwezige panel van industrieprofessionals. Wel netjes eerst je vinger opsteken!

Wie echt talent heeft, kan zich bewijzen tijdens de open mic! DJ Hyperlink heeft twee beats klaarstaan, die op te vragen zijn via kilobytexxx@gmail.com. Rap deze aan flarden, neem het op en stuur het terug. Yung Internet kiest vervolgens de beste drie inzendingen uit die hun track mogen komen performen tijdens KILOBYTE. Voor de beste open mic performance heeft Young Internet een toffe verrassing. Daarna gaat het los! Een avond asociaal meeschreeuwen met de gekste tracks van onder meer DENTHALON, OCHO en IBS, YOUNG MAURO, $KEER & BOO$! En daarna all night de voetjes van de vloer onder leiding van DJ Hyperlink en UNCLE YELLS.

Dit alles vindt plaatst op 30 augustus in BAUT. Er is beperkte capaciteit voor dit event, dus zorg dat je snel je tickets weet te bemachtigen. 

Tickets verkrijgbaar via: https://baut.stager.nl/web/tickets

Meer informatie: https://www.facebook.com/events/831881043857385/ 

Wat: KILOBYTE (hosted by Yung Internet x BAUT)

Datum: vrijdag 30 augustus

Tijd: 19:00 uur – 02:30 uur

Locatie: BAUT, Spaarndammerstraat 460