De ‘hidden gems’ van Europa waar jij dit jaar heen wil

Voor iedereen die het goede voornemen heeft om meer te reizen in 2019, staat het boeken van de volgende tripje waarschijnlijk al op de planning. Nou hebben Londen en Parijs natuurlijk hun charme maar de steden zijn inmiddels ook toeristen trekpleister’s. Daarom mogen deze ‘hidden gems’ niet ontbreken!

1. Ga terug in de tijd van ridders in Valetta, Malta

Valetta is de ideale bestemming als je een wat langere stedentrip op de planning heb staan want naast de stad kan je hier ook een heerlijk dagje strand meepakken. De hoofdstad van Malta staat vol met bezienswaardigheden die uit de tijd komen van de hospitaalridders. In de relatief kleine stad vind je dan ook 320 monumenten, zoals kerkkoepels en forten. Een leuke sidenote; wellicht doet de omgeving je denken aan Game of Thrones.

2. Authentiek Italiaanse sfeer en zee-egels in Bari, Puglia Italië

Na alle drukte in Rome, Pisa en Venetië is het gezellige Bari in Puglia een ontsnapping aan de drukte. Het oude centrum, genaamd Bari Vecchia, is een fotogeniek doolhof vol kleine steegjes en kerkjes. Echte durfals proeven rauwe zee-egel. Dit kan bijvoorbeeld in de haven van Bari met uitzicht op zee!

3. Het knusse Zagreb en een dagtrip naar Plitvice, Kroatië

Zagreb is van ‘tussenstop-bestemming’ tot een echte reisbestemming uitgegroeid. De stad heeft rode daken en ligt aan de Sava rivier de  keistraatjes, boetiekjes, ateliers en cafés waaruit volop muziek komt maken Zagreb een perfecte bestemming voor een gezellige en verrassende stedentrip. Deze stedentrip is perfect te combineren met een uitstapje naar het nationale park Plitvice. Dit is een prachtig natuurpark met azuurblauwe meren en meer dan vierhonderd watervallen.

4. Boetiekjes en ijsjes in Braga, Portugal

Braga wordt ook wel ‘het Rome van Portugal’ genoemd. Alle perfect onderhouden pleintjes en steegjes zijn alleen voor voetgangers toegankelijk en vormt zo een prima alternatief voor bijvoorbeeld de drukke stad Rome. Voor een heerlijk diner en cocktails ga je naar het populaire Brac Restaurante. Geniet daar bijvoorbeeld van koffie en een ijsje bij Spiritio.

5. Ga op zoek naar de ‘hidden gem’ op een verrassingsbestemming

Iedere stad, groot of klein, heeft haar eigen ‘hidden gems’ en met een verrassingsreis kom je gegarandeerd op een nieuwe bijzondere plek. Tot op het laatste moment weet je niet waar je heen gaat en het zal dus misschien ook een plek zijn waar je zelf nooit aan had gedacht. Maar ook op de populaire bestemmingen ontdek je op deze manier nieuwe plekken die je verrassen en daardoor nooit zal vergeten.