BATU Kombucha

Eens wat anders? Probeer deze biologische, suikervrije kombucha!

Zin in eens een ander frisdrankje dan je normaliter drinkt? Proef eens de suikervrije bio-kombucha BATU, die komt in blik gemaakt duurzaam materiaal, superlekker wegdrinkt en gemakkelijk mee te nemen is. BATU is koud het lekkerst, dus zet ze thuis in de koelkast voordat je op avontuur gaat.

BATU is traag gefermenteerde kombucha. Dat begint met sencha thee, een groene thee die een beetje naar citrusfruit smaakt. De thee wordt samen met rietsuiker, gist en bacteriën gefermenteerd in een open kuip tot alle suiker zich heeft omgezet in frisse zuren en smaakaroma’s. Dertig dagen duurt dat ongeveer. Daarna voegt BATU nieuwe thee, vers sap en kruiden toe en krijgt de kombucha zeven dagen rust om op smaak te komen. Trage fermentatie kost tijd en aandacht, maar het is een goede natuurlijke manier om suikervrije kombucha te maken. Ter vergelijk: de gemiddelde kombucha in Nederland bevat VIER suikerklontjes. Nergens voor nodig.

TIPS VOOR KOUD BLIK

Kombucha is koud het lekkerst. Avonturier die je bent, los jij dat zo even op natuurlijk.

  • Op het strand

Niks zo lekker als een koud kombuchaatje op het strand. Hang je blik in de zee, liefst in de branding. Koud stromend water werkt snel en goed. Niet dat je haast had natuurlijk.

  • Onderweg

Ga je op pad maar heb je geen blikjeskoeler in huis? Maak je eigen koelelement met een ziplock bag, ijs en wat zout. Dat blijft echt heel lang koud. Langer dan je denkt.

  • Thuis

Water + ijs + zout = snelvriezer. Roer alles door elkaar en dompel je BATU erin. In twee minuten is ie ijskoud. Iets met zout en scheikunde, zoek maar op.

  • Met niks

Maak je sok nat en hang je blik in de wind. Serieus.

BATU in blik is er in drie smaken: Passion Fruit & Hop, Ginger & Lemon en Lime & Mint. Alledrie zijn lekker op elk moment van de dag, perfect om af te wisselen!

Nu te koop bij de leukste horeca-zaken van Nederland en in de BATU-webshop voor € 2,29