geniet van de mooiste en lekkerste drankjes bij skybar juniper en kin

hotspot

Geniet van de mooiste én lekkerste drankjes bij Sky-bar Juniper & Kin

In Juniper & Kin, een bar wat zich op 78 meter hoogte bevindt, gaan wijn en bier, hand in hand met cocktails van hoog niveau. Gecreëerd en gegarneerd met verse ingrediënten uit eigen rooftop-kas, afgetopt met een werelds uitzicht. Dé plek, voor een avond die niet vroeg genoeg kan beginnen óf niet lang genoeg kan duren.

Een bar met hightech kas ‘on top’ vind je niet snel. Wel bij Juniper & Kin. Van veraf al niet te missen door de roze led-verlichting. Uitgerust met de laatste innovaties op het gebied van o.a. plantenvoeding, watertechniek en klimaatbeheer voor zeventig verschillende gewassen, maakt dit de ultieme proeftuin. De bartenders verdwijnen, onder toeziend oog van tuinman Matthias van den Berg, met grote regelmaat tussen het groen. Hier ‘oogsten’ zij de meest bijzondere eetbare bloemen, kruiden maar ook groenten voor hun cocktailcreaties en de garnering daarvan.

Greenhouse signatures


Neem de Dutch Coast, één van de zes Greenhouse Signatures. Met de Nederlandse kust als inspiratie vormen cranberry sap uit Terschelling en de gin – gedistilleerd met water uit de Oosterschelde – de basis. De vers geplukte lavendel en het zeldzame oesterblad als garnering geven een extra ziltige en florale toon. A (sterke) Cup of Tea is geïnspireerd op onze theedrinkende westerburen. Een verfrissende signature, maar zéker niet zo onschuldig als de naam doet vermoeden. De gin is namelijk infused met groene thee, komkommer, honing en groene thee likeur. Extra leuk: hij wordt geserveerd in een theekopje.

Met meer dan negen verschillende soorten tomaten in de kas, kan en mag een bloody mary natuurlijk niet ontbreken. De tomaten worden ge-slow-juiced, dit maakt de cocktail hartstikke vers, waar de venkel hem fris maakt. Een perfect aperitief of als ‘remedie’ voorde dag erna. En om goed af te sluiten is daar de complexe maar tegelijkertijd oh zo frisse Cardamon. Een mix van rum, kardemom, verse jasmijn en bergamot doet dienst als ideaal spraakwater. 

Nog meer dorst

Naast de Greenhouse signatures beslaat de nieuwe Juniper & Kin kaart een ruime selectie wijnen, champagnes, bieren, gin-tonics, whisky’s en overige dranken. Ook de vertrouwde classics nemen een belangrijke plaats in, maar dan wel voorzien van een subtiele twist, zoals een Red Basil Negroni en V.O.C. Highball. Meer dan het proberen waard zijn de Bartender signatures. Denk aan de pittige Living at Sea; een mix van rum, bramen en bonenkruid of de romige Bee-Tween gemaakt van tequila, bietensap, yoghurt en nootmuskaat.

Op de dinsdagavond vult de bar zich, vanaf 21:00 uur, met live jazz. Op vrijdagavond verzorgt de vaste DJ voor de leukste muziek om de avond nóg gezelliger te maken.

Juniper & Kin, Amstelvlietstraat 4c, 1096 GG Amsterdam