Glenfiddich lanceert nieuwe limited edition: Fire & Cane

Vandaag lanceert Glenfiddich – ’s werelds meest bekroonde Single Malt Scotch Whisky – de vierde telg in de “Experimental Series”: Glenfiddich Fire & Cane. Een whisky gerijpt in rumvaten met een lichte rooksmaak en een aangenaam zoetje. De whisky is vanaf vandaag in beperkte oplage verkrijgbaar! De Nederlandse lancering van Glenfiddich Fire & Cane vond gisteren plaats in de binnentuin van het Amsterdamse Hotel Sofitel Legend the Grand.

Fire & Cane
De naam Fire & Cane komt van de verschillende smaakaccenten die te herleiden zijn uit de whisky. Zo proef je lichte hout- en turfaccenten wat de naam Fire eer aandoet. De Cane, het zoetje, proeven we terug in accenten van toffee, gebakken appeltjes en geroosterde marshmellows. De whisky rijpt op rumvaten wat zorgt voor een uitgebalanceerde verhouding tussen de aromatische fenolen en een  aangenaam zoete afdronk. Leuk detail is dat door het gebruik van eikenhout van de Kelvin Cooperage in Louisville (Kentucky), Fire & Cane het predicaat koosjer draagt.

Over de Experimental Series
De Experimental Series is een bijzonder project van Glenfiddich waarin de makers zoeken naar nieuwe smaken en mogelijkheden voor single malt Scotch whisky. Deze serie is ontstaan vanuit nieuwsgierigheid naar en grote passie voor whisky. Andere varianten in de Experimental Series zijn Glenfiddich IPA Experiment, Glenfiddich Project XX en Glenfiddich Winterstorm.

Glenfiddich Fire & Cane is vanaf vandaag in beperkte oplage verkrijgbaar voor €44,99.

www.glenfiddich.com