Intens en mysterieus: nieuwe exotische rum uit het Caribisch gebied spoelt aan in Nederland

De Kraken, de mythische reuzenoctopus, wordt onder zeelieden gevreesd over de hele wereld. Hij houdt zich diep in de oceaan al eeuwenlang schuil om heel af en toe aan de oppervlakte te komen. 

The Kraken: premium spiced rum uit de Caraïben

De Kraken rum is een donkere spiced rum uit het Caribisch gebied. Vol exotische specerijen waaronder kaneel, gember en natuurlijk kruidnagel. Na één tot twee jaar op eikenhout te hebben gerijpt zit de rum vol aroma’s van koffie, karamel, vanille en kruiden met heeft het een krachtige, intense smaak met een zachte/zoete afdronk.

Mythisch zeemonster

De Kraken; het gevaarlijkste zeemonster is volgens de legende al miljoenen jaren oud en leeft op meer dan drieduizend meter diept in de oceaan. De zeldzame keren dat hij aan de oppervlakte kwam vernietigde hij hele schepen door zijn reusachtige tentakels er omheen te slaan en ze mee te slepen naar de bodem van de oceaan.

Dus waarom de kraken rum? Ooit is er een schip vol Caribische rum verdwenen op zijn reis naar Europa terwijl de zee rustig was er er geen vuiltje aan de lucht was. Het schip en de rum zijn verzwolgen door de zee. Of kwam het door iets monsterlijks, iets reusachtig? We zullen het nooit weten: een ontmoeting met de Kraken kent geen overlevenden.

Wel dreven er her en der vaten rum in het water. Als een zoenoffer, een teken van respect voor de kracht van het monster, werd de black spiced rum vervolgens naar hem genoemd. Zo is ook de ‘dark spiced rum’, genoemd naar het monster.

Spiced rum
De spiced rums winnen de laatste jaren snel aan populariteit en zijn samen met de flavoured rums inmiddels goed voor ruim een kwart van alle rum die gedronken wordt. The Kraken rum, met de kleur van mahonie, bevat 40% alcohol en drink je puur of in de mix. krakenrum.com

https://www.instagram.com/p/BoSPXu8ATQ-/

https://www.instagram.com/p/BpXtYopgo4e/

https://www.instagram.com/p/BkqOeJhgTjA/