Must visit: tentoonstelling ‘Unseen Beatles’

55 jaar geleden is het alweer dat The Beatles in Nederland waren en ter gelegenheid van dit jubileum komt de Unseen Beatles expositie naar 5&33 in het art’otel in Amsterdam. 

De serie met exclusieve foto’s van de The Beatles komen uit de grootste privécollecties van fotograaf Robert Whitaker. De foto’s zijn gemaakt tussen 1964 en 1966 toen Robert met de band mee was als huisfotograaf van de ‘Fab Four’. Hij reisde met ze mee en maakte foto’s over de hele wereld, niet alleen tijdens optredens maar ook onderweg en in hun vrije tijd. Zo maakte hij ook foto’s van John Lennon met zijn toenmalige vrouw Cynthia en hun zoontje Julian.

Honderd foto’s

De foto’s die onder andere te zien zijn tijdens de tentoonstelling is de foto waarop The Beatles bezig zijn met het kapot maken van piepschuim planken, in hetzelfde piepschuim is de foto ingelijst. Ook de sigaretten die de band heeft uitgedrukt zitten nog in de lijst. Daarnaast is ook The Butcher en All British Boy: John Lennon met een Britse vlag op zijn gezicht geschilderd te zien.

Laatste kans

Doordat de collectie te koop staat, is het waarschijnlijk de laatste kans om deze verzameling te bewonderen…  De tentoonstelling zal zes weken lang te zien zijn in 5&33 Gallery in art’otel amsterdam.