Opening soon: Deze hotspots openen in 2019 en wil je niet missen

Wil jij binnenkort als één van de eersten aanwezig zijn bij de nieuwste hotspots? Dan hebben wij dit lijstje van de nieuwkomers in 2019 voor jou. Trommel alvast jouw date, je vrienden en familie of collega’s op voor een hapje (of drankje) buiten de deur. Hier moet je zijn!

NENI Amsterdam | 8 februari 2019
Eating is no art but a passion” luidt het motto van Haya Molcho, oprichtster van NENI. Ze doet niets liever dan haar passie voor de Eastern Mediterranean keuken delen met een lange tafel vol met vrienden en familie – in ‘balagan’ stijl. Vrij vertaald: sympathieke chaos. Hieruit is NENI ontstaan; de passie voor eten, het warme familiegevoel en de liefde voor het delen hiervan. De eyecatcher van het restaurant is de centraal gelegen open keuken. In het zicht van de gasten bereiden de chefs een rijke variatie aan smaakvolle mezze, frisse aangemaakte groentes, specialiteiten van de houtskoolgrill en culinaire vis- en vleesgerechten uit de steenoven. NENI Amsterdam opent 8 februari officieel haar deuren in het jongste monument van Amsterdam, de oude Citroën garage aan het Stadionplein. Schuif je binnenkort ook aan bij NENI? 

De Roode Leeuw | opent weer in februariIn februari opent De Roode Leeuw opnieuw haar deuren na een renovatie van twee jaar. De befaamde serre, het menu van Hollandse cuisine en het interieur hebben een frisse 21-eeuwse make-over gekregen. Het iconische familiebedrijf belooft dé lokale hotspot te worden. De bekende witte serre wordt ingeruild voor een stalen frame met Parisienne attitude. Grote ramen bieden goed zicht tot diep in de langwerpige ruimte. Gelukkig maar, want het interieur mag gezien worden. De klassieke donkerrode, fluwelen banken en houten panelen worden flink afgestoft en ingeruild voor een fris design. Op de witmarmeren tafels wordt nog altijd Hollandse pot geserveerd. Geen doorsnee stamppotjes, maar Hollandse haute cuisine. Een verfijnde huzarensalade met runderborst en quinoa, Hollandse boerderijeend met pompoen en chorizo en een dessert van rode biet en ontbijtkoek toe.

Spirited Union Distillery | maart 2019
Begin maart mag Amsterdam, nouja Nederland, zich gelukkig prijzen met de allereerste rumdistilleerderij. De Spirited Union Distillery -het hoofdkwartier van geïnfuseerde rum Union 55. Geïnspireerd door Michelin-chefs en internationale mixologists wordt de rum geïnfuseerd met zeezout en botanische kruiden. In vijf stappen van maceratie en 55 dagen. A union of 55 days. DUH. Met de Spirited Union Distillery opent gelijk de Union Experience waar bezoekers de spirit van ketel tot fles volgen, ze in tastings de smaken van rum leren kennen, een eigen fles distilleren, of deelnemen een cocktailworkshops. Daarnaast biedt de Spirited Union Distillery onderdak aan aspirant-distilleerders.En dat gebeurt geheel duurzaam; de Spirited Union Distillery draait compleet op zonne-energie. Iets met drinken en verantwoord zijn toch?

Glenmorangie Allta | vanaf februari
Het whisky-merk Glenmorangie viert met zijn eerste whisky van wilde gist, afkomstig van eigen gerst, het tienjarig bestaan van zijn unieke Private Edition-serie. De Glenmorangie Allta is hiermee de tiende whisky van de speciale Private Edition-serie. Glenmorangie Allta, dat Schots-Gaelisch is voor ‘wild’, is een rijke, ronde whisky met aroma’s van biscuit, zachte bloemen, sinaasappel en romige vanille. Klinkt als de lente in een fles. Ideaal om dus van te genieten tijdens deze donkere en regenachtige dagen. Deze speciale editie is vanaf februari te koop.