Champagne

ROGER FEDERER KRIJGT EXCLUSIEF KIJKJE BIJ MOËT & CHANDON

Moët & Chandon lanceert de nieuwe videoreeks ‘Through the eyes of …’, waarin de pracht van champagne wordt belicht de ogen van een aantal selecte vrienden van het champagnehuis. Niemand minder dan sporticoon én internationaal ambassadeur van Moët & Chandon is de eerste gast in de serie. In grappige, korte video’s keert de internationaal ambassadeur terug naar Epernay – sinds 1743 de bakermat van Moët & Chandon. Daar ontmoet hij de mensen van het huis en gaat hij op zoek naar antwoorden op de brandende vragen die hij altijd al wilde stellen over het unieke terroir van de streek en de beroemde champagnes.

DOOR DE OGEN VAN ROGER FEDERER

In het eerste seizoen van ‘Through the eyes of …’ zien we een authentieke en vriendelijke Roger Federer – de man achter het sporticoon. Hij wandelt door de wijngaarden, steekt zijn handen in de grond en gaat spontaan gesprekken aan met de mannen en vrouwen die verantwoordelijk zijn voor de voortreffelijke champagnes. Hij verneemt uit eerste hand van de inhouse-experts wat biodiversiteit en duurzame wijnbouw is. Onderwerpen waar Moët & Chandon al sinds 2007 intensief mee bezig is. Tijdens de afdaling naar de kelders deelt hij luchtige verhalen met Benoît Gouez – keldermeester bij Moët & Chandon. Het stel reist tijdens hun zoektocht naar het keizerlijke erfgoed van de karakteristieke champagne terug in de tijd en denkt erover om een van de oudste vintages in de kelders te ontkurken.

Dit kijkje achter de schermen was een van de mooiste belevenissen die ik ooit heb mogen meemaken in de Champagne. Ik kon de passie voelen die de mensen bij Moët & Chandon hebben voor het maken van de champagnes en dat maakt mijn volgende toost des te bijzonderder.

Roger Federer

De nieuwe videoreeks is een adembenemend stukje filmkunst van de hand van de Franse fotograaf en regisseur Eric Valli. Valli, in het verleden genomineerd voor een Oscar en in het bezit van een lange lijst aan prestigieuze prijzen, staat bekend om zijn meesterlijke natuurfotografie. Voor de reeks ‘Through the eyes of …’ filmde hij op locatie in Epernay. Hij richtte zijn lens op de wijngaarden en de kelders van Moët & Chandon en legde vast hoe het licht, de kleuren en texturen de omgeving vormen en welke ziel er huist in de mensen die deel uitmaken van deze hechte gemeenschap.

‘Mijn cameralens was verliefd op het landgoed van Moët & Chandon. En ieder detail – van de wijngaarden tot aan de kelders – gaf mij de gelegenheid om de schoonheid van de regio en de toewijding die men bij Moët & Chandon heeft voor de kunst van het champagne maken, vast te leggen.’

Eric Valli

In toekomstige seizoenen van ‘Through the eyes of …’ worden andere vrienden van het champagnehuis gevolgd. Ook zij zullen door persoonlijke ontmoetingen met wijnbouwers en wijnmakers de pracht van het landgoed in Epernay en de diepgang van de wijnbouw savoir-faire die weerspiegeld wordt in de champagnes van Moët & Chandon gaan ontdekken. Bekijk hier de eerste episode.