The GlenDronach

The Sherry Cask Connoisseur Club

Op uitnodiging was Talkies aanwezig op de exclusieve Sherry Cask Connoisser Club van The GlenDronach. Een avond die in het teken stond van het delen van passies, opdoen van inspiratie en netwerken. Dit allemaal onder het genot van Schotse single malt whisky van The GlenDronach met een bijpassend verfijnd walking dinner.

In het bijzondere Spiegelatelier van Anouk Beerents werden de aanwezigen ondergedompeld in de unieke wereld van The GlenDronach. The GlenDronach is opgericht door zakenmannen maar vandaag de dag heeft een vrouwelijk Master blender de vaten in handen als het gaat om de selectie van The GlenDronach. Ambassadeur Nathan de Bruin, leerde alle ins en outs over de bijzondere single malts en het uitzonderlijke vakmanschap dat The GlenDronach kenmerkt. Zo legde hij uit dat het belangrijk is om eerst aan de whisky te ruiken voordat je een slok neemt. Tijdens het ruiken komen er verschillende tonen van rijke kruiden, kers en donkere chocolade naar boven. Wanneer je vervolgens een slok neemt, worden deze tonen versterkt tijdens het proeven. Naast Natan de Bruin, deelde ook horlogekenner Alex Schutte zijn passie voor uurwerken. Met meer dan 30 jaar ervaring in het repareren en reviseren van vintage horloges is een vintage horloge bij Alex in goede handen. Iedereen nam deze avond dan ook de gelegenheid om zijn of haar uurwerk te laten controleren.

Talkies’ Nikita laat haar uurwerk controleren

The GlenDronach

The GlenDronach is een premium single malt Scotch whisky en staat bekend als absolute expert op het gebied van sherry cask whisky. De smaak is zoet, romig met tonen van gember en kruiden. Alleen sherry vaten van de beste kwaliteit worden gebruikt, want: ‘cask is king!’ Denk aan een uniek samenspel van bloedsinaasappels uit Sevilla, ontstaan uit de rijping op vaten van Pedro Ximenez, met de tonen van geroosterde kastanjes en gekruide chocolade door rijping op de allerbeste Oloroso-sherryvaten. The Sherry Cask Connaisseurs verwijst naar kenners of liefhebbers (Connaisseurs) van whisky die gerijpt is op sherryvaten. Hierdoor heeft The GlenDronach de eretitel ‘The Sherry Cask Connaisseurs’ verdiend. Hun ‘heavily sherried’ single malt is de handtekening van The GlenDronach en geniet wereldwijd bekendheid onder whiskyliefhebbers.

Talkies’ Nikita en whiskey Ambassadeur Nathan de Bruin

De avond was een viering van het delen van passie, traditie en vakmanschap. De verschillende ‘Masters In Their Art’ deelden momenten van inspiratie en bewondering voor de kennis.