The Southern Pick-Me-Up

Na een break in verband met de Dry January-challenge, keert Close the Loop, het vooruitstrevende no waste concept van Bluespoon Restaurant & Bar, op 7 februari terug met de ultieme winterse pick-me-up: een conscious craft Espresso Martini. Bluespoon’s executive chef Sander Bierenbroodspot en barmanager Martin Eisma hebben de handen opnieuw ineen geslagen om deze publiekslieveling, met restproducten uit de keuken, een verrassende en conscious make-over te geven. Sander serveert hierbij een bijpassend gerecht. De cocktail en bite pairing zullen de gehele maand in Bluespoon Bar als special op de kaart staan.

Om te laten zien en vooral te proeven, dat meer bewustzijn en een no waste policy geen afbreuk doen aan smaak en beleving, hosten Sander Bierenbroodspot en Martin Eisma ook in 2019 Close the Loop Thursdays. Hierbij staat maandelijks een nieuwe conscious craft cocktail centraal, gebaseerd op telkens één ingrediënt uit de keuken dat anders als waste in de prullenbak zou zijn verdwenen. Ditmaal zijn koffie, eierschalen en selderijschilletjes “geforaged”. Dit inspireerde het creatieve duo tot een met eierschalen geïnfuseerde tonic, selderijzout en een Cold Brew van verspilde koffie.

Als ultieme pick-me-up gedurende de koudste maand van het jaar, creëerde Martin een conscious remake van de oppeppende crowd pleaser Espresso Martini. Deze no waste Cold Brew krijgt een extra kick en zalige warmte dankzij een scheut stoutmoedige, spicy Bulleit Bourbon. Dit bracht Sander tot een bijpassend gerechtje van  kalfszwezerik, selderij en koffie. The Southern Pick-Me-Up met bijpassende bite zullen de gehele maand voor € 12 als special op het barmenu staan. 

Bluespoon Restaurant & Bar 
Prinsengracht 587
Amsterdam
bluespoon@andaz.com
+31(0)20 5231250