Must try

Vegan Surinaams is een ding!

Niet het eerste waar je aan denkt als je aan Surinaams eten denkt, maar: vegan Surinaams is het nieuwe ding! Wat tijdens de lockdown begon als een culinaire droom van drie jonge ondernemers met Surinaamse roots, wordt nu werkelijkheid. Ze lanceren begin juni het nieuwe platform ‘Palmentuin’. Speciaal voor liefhebbers van de Surinaamse keuken en bewuste eters.

Oprichters Dwight Neville (visueel artiest), Jason Tjon Affo (The Indigo Kitchen) en Jeremy Herkul (Vegan Food Festival) combineren hun passie voor en ervaring in de voedselindustrie, evenementenbranche en duurzame conceptontwikkeling met Palmentuin. Het nieuwe platform vindt haar oorsprong in de warme herinneringen aan het beroemde stadspark in het hart van Paramaribo. Een dagje Palmentuin is gegarandeerd geslaagd, met al haar (food)kraampjes en gezelligheid. De Surinaamse keuken is zó uitgebreid dat het nu een eigen platform krijgt. Het platform staat vol Surinaamse lekkernijen, zoals pom, saoto-soep en natuurlijk roti. Helaas zijn deze niet altijd even gezond, maar daar brengen de heren van Palmentuin verandering in.

Door typische Surinaamse recepten te bereiden met gezondere alternatieve ingrediënten hoopt Palmentuin het beste van beide werelden samen te voegen. Palmentuin bewijst dat gezond en bewust eten absoluut niet ten koste hoeft te gaan van de smaak. Iedereen kan genieten van heerlijk Surinaams door zelf aan de slag te gaan met het kookboek óf een lekkere bestelling te plaatsen. Op het programma staan een vegan Surinaams afhaalrestaurant, een kookboek, het organiseren van evenementen op locatie en in de toekomst wellicht ook een eigen zaak waar de mannen zelf evenementen kunnen organiseren en eten kunnen serveren.

Het resultaat van het platform is een multiculturele thuishaven waar gezelligheid, goed eten en bewuste keuzes de mensen zullen samenbrengen. Palmentuin is een ode aan hun moederland, en een cadeautje voor de Amsterdamse cultuur!

Check de Instagram van Palmentuin voor alle updates!