10 DINGEN DIE JE NOG NIET WIST OVER MEREL WESTRIK!

Merel Westrik heeft ons jarenlang van het nieuws op RTL voorzien. Recentelijk is bekend geworden dat Merel de zender inruilt voor een talkshow op Net 5. In de talkshow bespreekt ze het nieuws, alles vanuit ‘a female point of view’.

  1. Merel groeide op in Westzaan en doorliep van 1997 tot 2001 de School voor de Journalistiek in Utrecht. Later presenteerde ze onder andere ‘Kort Amsterdams’, ‘De Zwoele Stad’ en het AT5 Nieuws.
  2. Merel is twee keer gevraagd voor het programma ‘Wie Is De Mol’. De eerste keer deed ze het niet, omdat ze vond dat je eerst je sporen moet verdienen in geloofwaardigheid. Merel zat op dat moment pas net bij RTL. De vraag kwam vijf jaar later nog eens, toen heeft Merel wél meegedaan en bleek ze ook nog eens de mol te zijn!
  3. Ze zou nooit meedoen aan ‘Expeditie Robinson’. Ze vindt het niet helemaal passen om in bikini op tv te gaan. Als ze afleveringen van Wie Is De Mol terugkijkt baalt ze soms zelfs van haar kledingkeuze.
  4. Merels smoes om mee te kunnen doen aan Wie Is De Mol was dat ze geopereerd moest worden aan haar amandelen. Toen haar collega’s een beterschapsballon hadden verstuurd naar het huis van haar moeder – waar Merel zou herstellen – zagen ze in de weerspiegeling in de deur dat Merel de foto niet zelf genomen had, als bedankje naar haar collega’s. Collega’s hadden al snel door dat er iets niet klopte, maar Merel moest maanden en maanden haar mond houden.
  5. Merel had nooit iets met Instagram, inmiddels heeft ze 68.000 volgers. Ze heeft er een haatliefdeverhouding mee want ze vindt het een rare, narcistische manier van zelfverheerlijking. Hoewel ze het wel hartstikke leuk vindt dat er ook mensen zijn die overal lak aan hebben, zoals Leonie ter Braak. 

Meer lezen? Dat kan in TalkiesMAN!