Duurzaam autodelen

7 fun facts over duurzaam rijden

Op 13 maart 2020 brengt Talkies Magazine NL The Sustainable Issue uit. Belangrijk topic daarin: doe jij je best om bewuster en duurzamer te leven? En hoe zit dat auto rijden? Wist je dat met een elektrische deelauto je ook je manier van reizen kan verduurzamen! Zowel in Nederland als in het buitenland kun je er heel gemakkelijk eentje huren. SHARE NOW, voorheen car2go, is dé aanbieder van deelauto’s in Amsterdam en steden als Parijs en Berlijn. Talkies deelt de leukste 7 facts over carsharing.

Geen hoge parkeerkosten

Met een deelauto betaal je een bedrag per minuut, waar alle kosten bij in zitten. Je betaalt dus niet extra voor parkeren. Een mega voordeel! Zeker nu de parkeertarieven in Amsterdam oplopen tot wel €7,50 per uur.

Beperking van CO2-uitstoot

Steeds meer deelauto’s in Nederland en het buitenland zijn elektrisch. SHARE NOW heeft in Amsterdam, Parijs, Madrid en Frankfurt een 100% elektrisch aanbod en in 9 andere steden deels elektrisch. In onze hoofdstad rijd je dus volledig duurzaam, zonder CO2 uit te stoten. Je Nederlandse account is ook gewoon over de grens te gebruiken, perfect voor een bewuste stedentrip!

Iedere deelauto vervangt tot 8 auto’s in de stad

Uit onderzoek blijkt dat één deelauto tot wel 8 auto’s op straat vervangt. Dit betekent minder verkeer op straat, een lagere parkeerdruk én minder CO2-uitstoot. Win-win!

Veel duurzame kilometers

In 2019 zijn er alleen al in Amsterdam zo’n 605.000 ritten gemaakt met SHARE NOW-auto’s. Bij elkaar zijn dit zo’n 5 miljoen duurzame, emissievrije kilometers!

Ritjes van en naar Schiphol

Als je voor vakantie of zakenreis vanaf Schiphol vliegt, moet je er rekening mee houden hoe je bij de luchthaven komt. Het openbaar vervoer is helaas niet altijd een optie en taxi’s zijn vaak duur. Als je in Amsterdam woont, is een ritje met een deelauto de perfecte optie! De smarts lijken klein, maar er past zeker een grote koffer achterin. Ook zijn er speciale parkeerplaatsen in de WTC-parkeergarage waar je een SHARE NOW-auto mag parkeren.

Het aantal deelauto’s stijgt

De hoeveelheid deelauto’s in Nederland is in 2019 met ongeveer 10.000 toegenomen, waarmee het totaalaantal op 51.149 komt. Met Green Deal Autodelen streeft de overheid naar 100.000 deelauto’s in 2021.

Hoge flexibiliteit

Bij gebruik van een SHARE NOW-deelauto hoef je geen rekening te houden met vaste verhuurstations. Je kunt de smarts overal binnen het werkgebied huren én weer parkeren – 24 uur per dag. Je rijdt er zelfs mee naar Amsterdam-Noord, winkelcentrum Amstelveen, de Bijenkorf of de IKEA!