De nieuwe BMW ESF 2019

Elektrisch rijden is helemaal de trend van nu! BMW maakt dan ook met trots hun nieuwe ESF 2019- model bekend. In het nieuwe model worden andere eisen gesteld aan de veiligheidstechnologie in de auto’s. Er worden flexibelere zitposities in het interieur verwerkt en de empathie en vertrouwen van de zelfrijdende auto wordt verbeterd. Met het nieuwe Experimental Safety Vehicle ESF 2019 geeft Mercedes-Benz inzicht in de ideeën waaraan de veiligheidsexperts van de onderneming werken en waar ze onderzoek naar doen. E

ESF 2019

Het ESF 2019 is gebaseerd op de nieuwe Mercedes-Benz GLE. Het model kan in veel situaties volledig autonoom rijden en heeft een plug-in hybrid aandrijflijn. In juni 2019 wordt het ESF 2019 getoond aan experts tijdens de ESV-conferentie (Enhanced Safety of Vehicles) in Eindhoven. Als echte autofan mag je dit nieuws niet missen!

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste. Veiligheid zit in het DNA van Mercedes-Benz. Een van de belangrijkste merkwaarden van BMW is veiligheid. Een groot voordeel van autonome rijfuncties is het feit dat er in de toekomst minder ongevallen zullen plaatsvinden als gevolg van menselijke fouten. Ook worden volledig autonome en bestuurderloze auto’s geconfronteerd met de fysieke grenzen en er zal ongetwijfeld nog vele jaren een combinatie van autonome en niet-autonome auto’s op de weg rondrijden.

Kenmerken ESF 2019

  • Allround bestuurdersveiligheid: als het ESF 2019 in de volledig geautomatiseerde modus rijdt, worden het stuurwiel en de pedalen ingetrokken om het risico op letsel tijdens een botsing te verminderen. Hoe handig is dit!?
  • Coöperatieve samenwerking met de omgeving: om ervoor te zorgen dat mensen vertrouwen krijgen in de autonoom rijdende auto, houdt het ESF 2019 veel rekening met andere weggebruikers.
  • Bescherming van kinderen: met het kinderzitjesconcept PRE-SAFE® Child wordt voor een botsing de gordel goed aangetrokken en worden elementen uitgeschoven die bescherming bieden bij een botsing.
  • Actieve veiligheid: de actieve remassistent met extra functies biedt in het ESF 2019 aanvullende bescherming. Zoals, gevaarlijke verkeerssituaties met kwetsbare verkeersdeelnemers en bij het afslaan herkent het systeem nu ook voetgangers en fietsers die bewegen ten opzichte van de oorspronkelijke rijrichting.

Historie ESF-voertuigen

Met het ESF 2019 zet Mercedes-Benz een lange traditie voort: voor de ESV-veiligheidsconferenties die plaatsvonden van 1971 tot 1975, bouwden de veiligheidsexperts meer dan dertig studiemodellen waarmee botsproeven werden uitgevoerd, zodat ze voldoen aan de veiligheidsdoelen van Mercedes-Benz.

Wie herkent deze oude throwback?

Afbeeldingsresultaat voor eerste esf model bmw
Het eerste ESF-model uit 2009.