Olympische Spelen

Deze topsporters gaan voor goud!

Tijdens de Olympische Spelen die vanaf 23 juli plaatsvinden in Tokio, heeft OMEGA een aantal topsporters op het oog die – laten we het hopen! – goud gaan pakken. Wij schetsen een korte bio over deze toppers en wensen hen onwijs veel succes!

NOAH LYLES

Noah Lyles, een van de slimste jonge sprinters op de baan en in het veld, is zeker een ster om naar te kijken in Tokio. OMEGA is zeer bekend met het ongelooflijke talent van de Amerikaanse atleet. Als officiële tijdwaarnemer van de Olympische Zomerspelen en andere atletiekevenementen heeft het merk veel van zijn allereerste sportieve overwinningen behaald. Dit zullen de eerste Olympische Spelen van Noah zijn.

Volg hier zijn avonturen op IG

COLLIN MORIKAWA

Collin Morikawa is geboren in Los Angeles en heeft een zeer dramatische start gemaakt van zijn bloeiende golfcarrière. In 2020 won hij het PGA-kampioenschap. Door de beroemde Wanamaker Trophy te claimen bij de eerste poging, werd hij de op twee na jongste speler in de geschiedenis die het toernooi won en de vierde kampioen voor zijn 24e. Dit zullen zijn eerste Olympische Spelen zijn.

Volg hier zijn avonturen op IG

RORY MCILROY

De Ierse Rory McIlroy heeft bewezen een ongelooflijk getalenteerde golfer te zijn die zijn plaats aan de top van de wereldranglijst waardig is. Sinds hij in 2007 professional werd, heeft hij vier grote overwinningen behaald, waaronder de U.S. Open, het Open Championship en twee PGA-kampioenschappen. Rory was ook een winnend lid van tal van Europese Ryder Cup-teams en zal zijn eerste optreden op de Olympische Spelen maken in Tokyo 2020.

Volg hier zijn avonturen op IG

CHAD LE CLOS

Chad le Clos heeft ongelooflijk veel succes geboekt in het wereldzwemmen en is een van de meest gepassioneerde atleten van de Olympische Spelen van vandaag, en mikt nu op meer medailles in Tokio. De Zuid-Afrikaan won gouden en zilveren medailles in Londen 2012 en breidde vervolgens zijn totaal uit in Rio 2016, waar hij nog twee zilveren medailles won op de 200 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag. Dit worden zijn derde Olympische Spelen en zijn verwachtingen zijn hooggespannen.

Volg hier zijn avonturen op IG

ARMAND “MONDO” DUPLANTIS

Armand Duplantis, een polsstokhoogspringer sinds de leeftijd van drie, heeft al wedstrijdgeschiedenis geschreven en is de huidige wereldrecordhouder in zijn sport, dankzij zijn sprong van 6,18 m in 2020. Dit zullen Mondo’s eerste Olympische Spelen zijn en fans zullen hopen dat de jonge Zweed zijn carrière kan voortzetten, na de vele gouden medailles die hij heeft gewonnen op de Wereld- en Europese kampioenschappen en Diamond League.

Volg hier zijn avonturen op IG

DALILAH MUHAMMAD

New Yorker Dalilah Muhammad is een van de snelste vrouwelijke 400 m hordenlopers ter wereld, ze won de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen – en brak het wereldrecord in haar sport. Haar historische gouden medaille kwam op Rio 2016, gevolgd door een wereldrecordtijd van 52,16 seconden, die ze in 2019 neerzette op de Wereldkampioenschappen in Doha. De tweede Olympische Spelen van Dalilah zullen zeker evenveel succes opleveren.

Volg hier haar avonturen op IG

PETER BURLING & BLAIR TUKE

De Nieuw-Zeelanders Peter Burling en Blair Tuke zijn twee van ’s werelds meest succesvolle zeilers. Als bemanningsleden van het New Zealand America’s Cup-team in 2017 en 2021 tilden de twee de beroemde Auld Mug op, en het duo won talloze competities en onderscheidingen, waaronder hun zilveren medaille in Londen 2012 en goud in Rio 2016. De enige vraag nu is – wat zullen ze bereiken op hun derde Olympische Spelen?

Volg hier hun avonturen op IG