DID YOU KNOW

Dingen die je nog niet wist over Trevor Noah

Trevor Noah werd in 1984 geboren in Johannesburg en groeide op in de townships van Zuid-Afrika. In 2012 werd hij bekend als comedian bij het grote publiek en sinds 2015 is hij presentator van ‘The Daily Show’ op Comedy Central, waar hij het laatste nieuws behandelt mét een heerlijke dosis humor. Maar wat weten we eigenlijk van de rising comedian?

01

Trevors televisiecarrière is gestart bij één van Zuid-Afrika’s grootste soapseries: ‘Isidingo’. Op achttienjarige leeftijd had hij een cameo-rol in de populaire serie. Het was het begin van zijn succes in de lokale entertainmentindustrie. Daarna presenteerde hij onder andere de celebrity lifestyleshow ‘Real Goboza’, hostte hij zijn eigen radioshow ‘Noah’s Ark’ op het populaire radiostation YFM én kreeg zijn eigen talkshow ‘Tonight with Trevor Noah’.

02

Geboren als kind van een Zwitserse vader en een Zuid-Afrikaanse moeder, werd Trevors geboorte gezien als een strafbaar feit. In die tijd was de ontuchtwet uit 1927 van kracht in Zuid-Afrika, wat betekende dat Trevors moeder door haar relatie met Trevors vader een gevangenisstraf riskeerde van vier jaar. Als Trevor en zijn moeder samen op straat liepen, deed zijn moeder of ze zijn nanny was.

03

In november 2016 lanceerde Trevor zijn eerste boek ‘Born a Crime: Stories from a South African Childhood’. De bestseller is een verzameling van persoonlijke, indrukwekkende verhalen over zijn jeugd in Zuid-Afrika tijdens de apartheid. Zijn moeder speelde een hoofdrol in zijn leven: ze was komisch, diepgelovig en hielp Trevor op zijn hobbelige weg naar wereldfaam.

04

Trevor deed mee in seizoen vier van de populaire Britse televisiedanswedstrijd ‘Strictly Come Dancing’. Trevor had een liefde voor Latin, maar het waren zijn ballroom-skills die écht indruk maakten op de jury. De comedian heeft dus duidelijk meerdere talenten!

05

Trevor is de eerste Zuid-Afrikaanse stand-up comedian die te zien was in ‘The Tonight Show’ in 2012 en in ‘Late Night with David Letterman’ in 2013. Na deze successen werd hij in 2015 opvolger van de legendarische Jon Stewart in ‘The Daily Show’.

Foto: ANP

Meer lezen? Koop dan de TalkiesMAN die nu in de winkels ligt.