GAME ON, MONOPOLY KOMT MET EEN VAN GOGH MUSEUM EDITIE

Het is een van de best verkochte en meest populaire bordspellen ter wereld. We hebben het natuurlijk over Monopoly! Sinds de lancering in 1935 zijn er meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht en is het spel inmiddels in zesentwintig talen verkrijgbaar. Regelmatig verschijnen er speciale edities op de markt en we zijn dan ook verheugd dat Identity Games in samenwerking met het Van Gogh Museum dit najaar een heuse Van Gogh Museum variant introduceert.

Just in time voor de donkere dagen, waarin we ons weer rond de keukentafel met de familie en vrienden nestelen voor een gezond maar oh zo competitief potje Van Gogh Museum Monopoly.In dit Van Gogh Museum Monopoly spel volg je het leven van Vincent van Gogh aan de hand van geselecteerde werken uit de Van Gogh Museum-collectie, die verschillende periodes uit zijn leven weergeven. Speel het spel en ontdek van alles over het leven en werk van één van de beroemdste kunstenaars ooit. Leuk weetje, speciaal voor deze unieke Van Gogh Museum editie zijn er twee pionnen zijn gemaakt die alleen in dit spel gebruikt worden. Daarnaast hebben de huizen en hotels in het spel de Van Gogh kleuren Sunflower Yellow en Dutch Orange. Ook de reguliere Kans en Algemeen Fonds kaarten kregen een Van Gogh sausje; kans is ‘Postkantoor’ geworden en Algemeen Fonds is nu de ‘Kunstenaarsvereniging’. De teksten van de opdrachten op deze kaarten hebben betrekking op het leven van Van Gogh. Bij het spel zit een spelboekje, waarin de verschillende werken en levensloop van Vincent van Gogh nader worden toegelicht.

Dit is een no brainer natuurlijk. Dat wordt avonden aan avonden met de familie of vrienden Van Gogh Museum Monopoly spelen. Ook een leuke tip voor de sinterklaas -en kerstverlanglijstjes dachten wij zo. Have fun en GAME ON! De Van Gogh Museum Monopoly editie is vanaf half november verkrijgbaar in een Nederlandse en een Engelse versie via de online museumshop van het Van Gogh Museum en vanaf 25 november ook exclusief bij de Bruna en heeft een verkoopadviesprijs van €54,99. Met je aankoop steun je ook nog eens het werk van het Van Gogh Museum.