HET OUDSTE LONGINES HORLOGE VAN NEDERLAND IS GEVONDEN!

Na een intensieve zoektocht van 3 maanden in samenwerking met Fratello Watches is het oudste Longines horloge van Nederland gevonden. De zoektocht was een groot succes en Longines heeft erg veel mooie aanmeldingen mogen ontvangen van vintage Longines uurwerken, ieder met een mooie historie en een bijzonder verhaal.

Alle horloges welke zijn aangemeld gedurende de zoektocht zijn grondig bestudeerd door onze horloge experts in Zwitserland. Aan de hand van het serienummer op het uurwerk van de horloges en de goed bewaard gebleven archieven in de Longines fabriek, is het de experts van Longines gelukt om het oudste Longines horloge van Nederland (tot nu toe gevonden) vast te stellen.

Dit is een zilveren savonnette zakhorloge met het serienummer 76.957. Het zakhorloge beschikt over een mechanisch uurwerk met kaliber 18B en werd geproduceerd in het jaartal 1874. Het horloge is in bezit van een echte horlogeliefhebber uit Zuid-Holland. 

De eigenaar van het horloge heeft een reis gewonnen naar de Longines fabriek in St. Imier, Zwitserland. De fabriek is gelegen in het Jura gebergte aan de rand van de rivier La Suze. De oever van deze rivier, waarop de fabriek is gebouwd, heette Es Longines, wat ‘lange weiden’ betekent in het lokale dialect. Alles over deze historische locatie en bijzondere reis is binnenkort te lezen op Fratello Watches.