17 miljoen mensen

KONINGSDAGCONCERT DAVINA MICHELLE EN SNELLE IN RIJKSMUSEUM

Aanstaande maandag is het Kingsday en gezien de huidige coronasituatie, zoeken we naar alternatieve manieren om toch, naar omstandigheden, een feestelijke dag te beleven. Daar hebben Davina Michelle en Snelle weer iets cools voor gevonden. Zij verzorgen aanstaande maandag in het Rijksmuseum in Amsterdam gezamenlijk het ING Koningsdagconcert. Het is een speciaal concert om heel Nederland in deze lastige tijd een hart onder de riem te steken.

Het optreden zal verrassingen bevatten en wordt online voor alle – 17 miljoen – Nederlanders uitgezonden vanaf 09:00 uur via YouTube.

17 miljoen mensen

Het is voor het eerst dat Davina Michelle en Snelle weer samen optreden sinds het moment dat zij de hit ’15 miljoen mensen’ herschreven. De artiesten twijfelden niet toen het verzoek kwam om voor Koningsdag in het Rijksmuseum iets bijzonders te doen. 

Snelle: ‘Ik ben enorm vereerd dat we zijn gevraagd om iets moois te doen op Koningsdag. Het is fantastisch dat we in het Rijksmuseum tussen de meesterwerken mogen optreden.’

Davina Michelle vult aan: ‘Natuurlijk zal het raar zijn om in deze schitterende omgeving te staan zonder publiek maar we hopen op deze manier iets moois te geven aan heel Nederland op Koningsdag. Het voelt goed om juist op deze bijzondere dag nog een keer onze single “17 miljoen mensen” te spelen’.

Het nummer ’17 miljoen mensen’ van Davina Michelle en Snelle staat al enkele weken bovenaan de hitlijsten. Het is een cover van de klassieker ‘15 miljoen mensen’ van Jochem Fluitsma en Eric van Tijn met een tekst van Frank Pels, die door een reclamespot voor de Postbank (1996) wereldberoemd werd in Nederland. Het nummer zit sindsdien in het DNA van ING en van de Nederlanders.