land rover x David yarrow

pure kunst

Land Rover x David Yarrow

De wereldberoemde kunstfotograaf David Yarrow is in het land om zijn tentoonstelling te openen en de samenwerking met Land Rover te vieren om zo liefdadigheidsorganisatie Tusk te ondersteunen met het onder de aandacht brengen van de afnemende leeuwenpopulatie in Afrika. Dit doet hij met unieke wildlifefoto’s die hij vanuit een prototype van de nieuwe generatie Land Rover Defender heeft gemaakt.

De liefdadigheidsorganisatie Tusk heeft 2019 uitgeroepen tot het Jaar van de Leeuw om extra aandacht te vragen voor de afnemende leeuwenpopulatie in Afrika. Land Rover steunt het initiatief door een prototype van de nieuwe Defender 4×4 – die later dit jaar zijn werelddebuut maakt – naar het Borana-reservaat in het Keniaanse Laikipia te sturen. De nieuwe Defender wordt ingezet bij het opsporen en monitoren van leeuwen.

De nieuwe Defender 4X4 combineert ongeëvenaarde terreinkwaliteiten met een hoge mate van comfort en praktisch gebruiksgemak. Dat werd in het 14.000 hectare grote Borana-reservaat ervaren door wildlife-managers. Land Rover heeft een lange geschiedenis in Oost-Afrika. Al in 1948 werden enkele pre-productiemodellen van de Series 1 in de regio getest.

Yarrow maakte bij zijn fotoreportage gebruik van een nieuwe Defender, die voor de gelegenheid van speciale camouflagekleuren voorzien was. Daarmee konden leeuwentroepen makkelijker benaderd worden. Op dit moment leven er minder dan 20.000 Afrikaanse leeuwen in het wild, waarvan ongeveer 75 procent bedreigd wordt.

Bevroren Arctische toendra’s, uitgestrekte Afrikaanse woestijnen, onontgonnen regenwouden; de afgelopen decennia ging de legendarische Britse fotograaf geen gevaar of uitdaging uit de weg om de schoonheid van ’s werelds meest aansprekende en bedreigde diersoorten vast te leggen. Met een uitzonderlijk gevoel voor interactie, verbondenheid en doorzettingsvermogen creëert David met zijn fotografie een ongeëvenaard en bijna fysiek tastbaar beeld van het door hem geportretteerde. Het werk van David Yarrow maakt deel uit van talloze vooraanstaande museumcollecties en wordt wereldwijd tentoongesteld op de meest iconische locaties. Met zijn unieke beelden weet David een miljoenenpubliek te bereiken en met de verkoopopbrengst van zijn boeken en foto’s heeft David de afgelopen jaren enorme bedragen weten te genereren voor goede doelen en Wildlife Conservation.

A.s. zaterdag 9 en zondag 10 november verwelkomt Kunsthuis Amsterdam David Yarrow voor de opening van een unieke overzichtstentoonstelling én de presentatie van zijn spectaculaire nieuwe boek. David Yarrow’s nieuwe – ruim 350 pagina tellende – boek is een fotografisch verslag dat zijn gelijke niet kent. Het boek toont een zeer intieme weergave van een aantal van ’s werelds meest boeiende en bedreigde diersoorten en culturen en mag met recht tot een van de mooiste koffietafelboeken van de afgelopen jaren worden gerekend. De verkoopopbrengst van het boek komt te goed aan de stichtingen WildAid en Tusk.

De expositie is van 9 november t/m 15 december in het Kunsthuis Amsterdam te bewonderen. Zaterdag 9 november en zondag 10 november is er van 12:00-15:00 uur een signeersessie van David in het Kunsthuis Amsterdam. Be there!