Kunst & cultuur tip

Nationale Museumweek 2022 in Amsterdam

Nog geen plannen, maar wel zin om iets leuks te doen? Daar weten wij wel raad mee! Deze week is het namelijk Nationale Museumweek. De Museumvereniging organiseert elk jaar, als onderdeel van haar collectieve promotie van musea, de Nationale Museumweek. Tijdens deze week zetten meer dan 450 musea, verspreid door heel Nederland hun collecties op een niet te missen wijze in de schijnwerpers. Daarnaast kan je ook genieten van verschillende activiteiten, rondleidingen en workshops. Ook dit jaar vindt de Nationale Museumweek plaats van 4 tot en met 10 april.

Het Verzetsmuseum neemt je via een audiowandeling door de Amsterdamse rivierenbuurt mee terug in de tijd en vertelt je meer over de onderduikperiode van Anne Frank en de start van de Februaristaking in de jaren 40. De audiowandeling is ingesproken door Job Cohen en laat je kennismaken met memorabele verhalen uit die tijd. In het Rijksmuseum zie je de wereld dan weer door de lens van Vincent Mentzel, dé fotograaf van Nederland die het nieuws in beeld brengt. Ontdek de evolutie van de fotojournalistiek aan de hand van zijn spraakmakende beelden via en een gratis audiotour die je beluistert via de Rijksmuseum-app. De stem die je alles vertelt is van de fotograaf zelf. Naast deze twee boeiende tentoonstellingen heb je nog keuze uit tal van andere musea waar je zeker vindt wat je culturele hartje begeert. 

Voor een aangenaam verblijf ga je naar INK Hotel Amsterdam – MGallery in het hartje van de Nederlandse hoofdstad. Met hun bekroonde, luxueus design is dit hotel de perfecte aanvulling van jouw culturele getaway en kom je ogen te kort. Dicht bij alle hotspots en het prachtige Vondelpark, zit je hier dus helemaal goed. Geniet in restaurant Pressroom van een modern klassiek menu, bestaande uit pure en eenvoudige smaken die samensmelten tot geweldige combinaties. Enthousiast geworden? Boek hier een verblijf.

Nieuw seizoen Man en Kunst

Geen tijd om langs musea te gaan, maar wil je je toch verdiepen in kunst en cultuur. Kijk dan tijdens de nationale museumweek naar het nieuwe seizoen van Man en Kunst. De musea zijn na lange tijd weer open en de Nationale Museumweek begint vandaag. Hét moment voor Lucas De Man om zich weer te verdiepen in de verhalen achter vijf iconische kunstwerken uit de vaste collectie van Nederlandse musea. De Man bespreekt onder andere het werk en leven van drie vooruitstrevende vrouwelijke kunstenaars: Thérèse Schwartze, die de crème de la crème van de Nederlandse adel in de negentiende eeuw portretteerde, de beroemde beeldhouwer Barbara Hepworth, waarvoor hij naar het Britse St. Ives afreisde én Ferdi Tajiri-Jansen, de koningin van de Flower Power in de kunsten.