Auto van de toekomst

PREVIEW: DIT IS DE NIEUWE BMW Concept i4

De BMW Concept i4 heeft afgelopen week op exclusieve wijze zijn debuut gemaakt in Nederland en Talkies was erbij! Voor de presentatie heeft BMW Group Nederland een speciale ruimte, de zogenoemde Closed Room, ingericht. Een wereldprimeur, aangezien de geplande onthulling van deze bijzondere modellen op de Autosalon van Genève in maart niet kon plaatsvinden. Alles over deze bijzondere auto lees je hier.

Met de ‘Power of Choice’ stelt BMW de keuzevrijheid van haar klanten centraal: één model met de keuze uit verschillende aandrijflijnen. Oftewel, voor ieder wat wils: elektrisch, hybride, benzine of diesel. De BMW Concept i4 is het antwoord van BMW op de vraag uit de markt naar een full electric model in het premium segment van de vierdeurs coupés. Met de onthulling van deze volledig elektrisch aangedreven Gran Coupé begint BMW Group aan een nieuw hoofdstuk in zijn historie. De BMW Concept i4 luidt een nieuw tijdperk van puur rijplezier in. Het is een voorbode van de BMW i4, waarvan de productiestart gepland staat voor 2021. Nog even geduld dus, maar we hebben alvast wel de beelden voor je hoe de auto er (ongeveer) uit komt te zien!

BMW i4

Zijn driedimensionale en transparante vormgeving past helemaal bij het uiterlijk en laat de speciale carrosseriekleur Frozen Light Copper nog beter tot uiting komen. De conceptauto geeft een beeld van de toekomst als het gaat om esthetiek, technologie en innovatie. En hij laat het designpotentieel zien binnen het merk BMW. Opvallend detail: het nieuwe logo dat wordt gebruikt voor communicatie vormt de basis voor de badge op de BMW Concept i4.

Bekijk hieronder de movie van de i4

De elektromotor van de BMW i4 heeft een maximumvermogen van 390 kW (530 pk), waarmee hij zich kan meten met een BMW V8 verbrandingsmotor. De direct beschikbare kracht geeft de BMW i4 uitzonderlijke prestaties en exceptionele efficiëntie. De acceleratie van 0 tot 100 km/h is mogelijk in 4,0 seconden en de topsnelheid ligt boven de 200 km/h. De BMW i4 gaat in 2021 in productie in de BMW fabriek in München. Dat betekent dat dan modellen met verbrandingsmotor, plug-in hybrides en modellen met volledig elektrische aandrijving op dezelfde assemblagelijn worden gebouwd.

Wij kunnen niet wachten tot de BWM i4 beschikbaar is. Stay tuned…