Superman 40th Anniversary

Vandaag de dag zijn superhelden niet meer uit de bioscoop te denken. Grijp nu de unieke kans om te zien welk personage veertig jaar geleden de populariteit van dit genre tot (letterlijk!) grote hoogte lanceerde door ‘Superman’ op het grote doek te bewonderen. De gedigitaliseerde versie van de geliefde klassieker uit 1978, met hoofdrollen voor Christopher Reeve, Marlon Brandon en Gene Hackman, is op 2 en 4 februari exclusief in Nederland te zien.
Omdat Jor-El (Marlon Brando) de raad van Krypton niet kon overtuigen dat hun planeet zal verwoest worden, stuurt hij zijn zoon Kal-El (Christopher Reeve) naar de planeet aarde, zodat hij hun ras kan redden. Daar wordt Kal-El opgevoed door de familie Kent, ze noemen hem Clark. Op aarde blijkt de jongen over superkrachten te beschikken. Als hij volwassen is gaat hij als reporter werken bij de Daily Planet, maar wanneer het criminele meesterbrein Lex Luther (Gene Hackman) de wereld wil overnemen is Clark, als zijn alter ego Superman, de enige die hem nog kan stoppen.
Wist je dat…
  • …meer dan 200 acteurs auditeerde voor de rol van Superman? Uiteindelijk kreeg de toen nog onbekende Christopher Reeve de rol en werd in één keer wereldberoemd. Hij trok het blauwe pak en de rode cape daarna nog drie keer aan voor de sequels.
  • …Marlon Brando weigerde om zijn tekst te leren? In de scene waarin hij baby Kal-El in de reis-pod neerlegt, waren zijn zinnen op de luier van de baby geschreven. Naar de regisseur verklaarde Brando dat hij door de tekst voor het eerst te zien en direct op te lezen, zijn acteerwerk het meest natuurlijk over zou komen.
  • …alle gesproken tekst voor de jonge Clark Kent werd gedubd door Christopher Reeve om continuïteit te behouden? De stem van acteur Jeff East is nooit in de film te horen.
Meer informatie over bioscopen en tijden voor ‘Superman – 40th anniversary’ via de filmpagina. Kaarten zijn nu te koop via de website en aan de kassa van de Pathébioscopen.