EERLIJK BEELD

Tim – De officiële biografie van Avicii verschijnt 26 april

Het is dit jaar zes jaar geleden dat Avicii, de Zweedse top-dj Tim Bergling, overleed. Bergling werd 28 jaar en kampte jarenlang met gezondheids- en verslavingsproblemen. De muziek van Avicii houdt tot op de dag van vandaag nog stand. Tim – De officiële biografie van Avicii, waar al meer dan 15.000 exemplaren van zijn verkocht, is een ode aan zijn muziek en schetst ook een eerlijk beeld over zijn mentale problemen en de keerzijde van succes.

Muzikant, dj en producer Avicii produceerde de ene wereldhit na de andere, maar hij kampte jarenlang met ernstige gezondheidsproblemen, veroorzaakt door overdadig alcoholgebruik en een verslaving aan zware pijnstillers. Dit beeld werd pijnlijk duidelijk in de veelbekeken documentaire Avicii: True Stories die in oktober 2017 op Netflix verscheen. Avicii maakte op 20 april 2018 een einde aan zijn leven.

Onderzoeksjournalist Måns Mosesson schetst, door middel van interviews met Tim’s familie, vrienden en collega’s uit de muziekindustrie een eerlijk beeld van Tim en zijn zoektocht in het leven. Het resultaat is een aangrijpend verhaal over je weg vinden in het leven, stress, depressie, angst, succes, roem, verslavingen en dat allemaal op jonge leeftijd. Een levensverhaal dat niet alleen interessant is voor fans en muziekliefhebbers, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in mentale gezondheid. Deze midprice-editie is verkrijgbaar vanaf 26 april 2024.

Praten over zelfdoding kan bij de hulp- en preventielijn 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of www.113.nl