E-BIKES TO DIE FOR

6 x de beste elektrische city rides

Nederland, fietsland. Hoewel we in ons kikkerlandje al honderden jaren door weer en wind op de fiets de weg trotseren, klopt menig hart tegenwoordig sneller van een elektrische uitvoering. We zoeven met z’n allen massaal rond op een elektrische tweewieler, de een in een nog strakker en stoerder jasje dan de ander. De wereld van e-bikes is volop in ontwikkeling, neem bijvoorbeeld Super73. Het Amerikaanse bedrijf heeft een supersonische motorfiets aangekondigd en het Belgische Cowboy presenteert met trots eennieuwe technologie waardoor de bike zelfstandig denkt en zich automatisch aan de omgeving aanpast. How we love technology. We hebben een aantal stoere, elektrische city rides op een rij gezet, van toffe fietsen tot mini cars. 

Ace – Veloretti

Veloretti maakt al jaren fietsen voor jong en oud die we in heel Europa voorbij zien rijden. Sinds enkele jaren biedt het merk ook een  de stoere e-bike Ace aan. Met zijn strakke design is deze fiets tijdloos, sportief en ideaal om de stad mee te verkennen. Middels de speciale app krijg je inzicht in je batterijstatus, kun je zien waar je fiets zich bevindt, wat de snelste route is van a naar b en vind je een actuele weersvoorspelling. Het model is verkrijgbaar in vier kleuren.

ZIE OOK: STUNT-DRIVER MARK HIGGINS TEST DE NIEUWE RANGE ROVER SPORT

C1X  – Super73

Super73 is de marktleider op het gebied van toffe elektrische fietsen. Sterren als Will Smith, Armin van Buuren en Justin Bieber zijn dan ook niet voor niks gek op de creaties van het merk en rijden rond op een model. Naast de bikes heeft Super73 nu een grote stap gemaakt in de ontwikkeling van gemotoriseerde elektrische vervoersmiddelen en hun eerste elektrische motorbike gepresenteerd op de vakbeurs EICMA in Milaan, de C1X. Een compacte bike die in een uur tijd voor tachtig procent oplaadt en waarmee je zo’n 160 kilometer kunt rijden. De exacte datum waarop de C1X wordt uitgebracht is nog niet bekend.

Rock Electric – Opel

De Rock Electric van Opel is weliswaar geen fiets, maar wel jouw perfecte ride door de stad mocht je liever beschut willen zitten. Deze volledig elektrische, compacte vierwieler, ofwel city car, heeft twee zitplaatsen, lage gebruikskosten, slimme laadoplossingen en is geschikt voor bestuurders vanaf zestien jaar. De auto heeft een actieradius tot 75 km en is in slechts vier uur en twintig minuten weer volledig opgeladen.

4 & 4ST – Cowboy

Een fiets die zelfstandig denkt en zich automatisch aanpast aan de omgeving: het is sinds kort mogelijk met de innovatieve AdaptivePower-technologie van het e-bikemerk Cowboy. Trotseer je een steile helling? Of waait het hard? Je hoeft niets in te stellen om het jezelf makkelijker te maken, dat doet de Cowboy 4 en 4 ST voor jou. De motor voelt bijvoorbeeld de sterkte van de tegenwind aan en levert de nodige extra kracht om er dwars en moeiteloos doorheen te fietsen. Zo wordt het ons wel heel makkelijk gemaakt! De bikes zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.


Atlas – QWIC

De Atlas bike van QWIC is een bike voor de avonturiers onder ons. Deze off-road e-bike is geschikt voor alle terreinen, ontworpen voor gebruikers die naast het verharde wegdek ook onbeperkt toegang willen tot off-road paden. Ideaal voor als je een weekendje de stad uit wilt en door de bossen wilt crossen, zo geven de dikke banden van deze bike maximale grip. Krachtig en stoer.

Speed 900 E – ELOPS

Deze sportieve en stijlvolle e-bike heeft een strak en minimalistisch design. Het frame is licht en fungeert daardoor als perfecte stadsfiets. De fiets is een zogenaamde smart bike, aangezien je via je smartphone je locatie kunt tracken en een alert ontvangt bij diefstal.

Decathlon

ZIE OOK: DE NIEUWE MANIER VAN RIJDEN