Tip! Bezoek het high-end event Zoute Grand Prix met de unieke sfeer van Knokke-Heist

​Van 5 tot 8 oktober 2023 vindt in de Belgische badplaats Knokke-Heist het beste classic car evenement ter wereld plaats, ZOUTE GRAND PRIX. Iedereen is het erover eens, de sfeer in Knokke-Heist vind je nergens anders terug en de wijk ‘Het Zoute’ straalt een en al klasse uit. Het high-end auto, kunst en lifestyle festival gaat voor het eerst centraal door op de zeedijk en in twee strandpaviljoenen.

De ZOUTE RALLY by stow is de ruggengraat van de ZOUTE GRAND PRIX voor iedereen met een passie voor auto’s. De driedaagse rally voor oldtimers en classic cars is een indrukwekkende rit van 225 geselecteerde wagens door het hinterland van Knokke-Heist. De tour ademt helemaal de exclusieve stijl van Knokke-Heist. De start en aankomst van de tour bevinden zich in de wijk Het Zoute, en de toffe rides spot je ook ook op de zeedijk van de badplaats.
 
Het eerste strandpaviljoen van ZOUTE GRAND PRIX is maar liefst 8000 m² groot. De ZOUTE GALLERY by EY is net als het vernieuwde Albertplein of ‘Place m’as-tu vu’ voorzien van witte en donkergrijze strepen. Het plein loopt als het ware over in het paviljoen en de site krijgt een indrukwekkende uitstraling. Hier bewonder je de historische wagens van de ZOUTE GRAND PRIX en kunstwerken – je bent immers in het kunstwalhalla Knokke-Heist. Unieke stukken van constructeurs, zoals PROJECT MONDO G, een verbazingwekkende samenwerking tussen Mercedes-Benz en Moncler geïnspireerd op de iconische pufferjas, maar ook 100 classic cars van extreem hoge kwaliteit die op zondag onder de hamer gaan op de exclusieve veiling ZOUTE SALE by Bonhams.

Iets verderop vind je de 5000 m² grote PRADO ZOUTE by Kindy Capital, een strandpaviljoen dat onderdak biedt aan de wagens vandaag en van de toekomst inclusief ronkende namen zoals de nieuwe supercar McLaren 750S, de 100% elektrische Rolls-Royce Spectre of de futuristische Mercedes-Benz Vision One-Eleven. Met een toegangsticket voor PRADO ZOUTE kan je het vertrek en de aankomst van de rally op vrijdag en zaterdag van dichtbij beleven.

©Zoute Grand Prix

Vorig jaar was de ZOUTE SALE by Bonhams het belangrijkste historic car sales van het jaar in Europa. De verkoop klokte toen af op maar liefst 22 miljoen euro voor 80 wagens. Hiermee was de veiling in Knokke-Heist de belangrijkste van het jaar voor het prestigieuze veilinghuis en dit plaatste ZOUTE GRAND PRIX internationaal op de kaart. Dit jaar gaan op zondagmiddag maar liefst 100 unieke wagens onder de hamer, die het publiek gedurende vier dagen heeft mogen bewonderen. Zo is er bijvoorbeeld een legendarische Tour de France Ferrari 250 GT Berlinetta TdF (schatting: €5.000.000 – €7.000.000). Of een 1956 Bentley S1 Continental ooit eigendom van de beroemde modefotograaf Helmut Newton, een prestigieuze 1958 Mercedes-Benz 300 SL Roadster en een iconische 1929 Bugatti Type 37 Grand Prix, stuk voor stuk geschat op een waarde van minstens €1.000.000. Verwacht een nieuw record in Knokke-Heist! 
 
De topevenementen van Knokke-Heist vind je op www.myknokke-heist.be/nl/topevenementen-knokke-heist. Tickets voor ZOUTE GRAND PRIX zijn te koop via www.zoutegrandprix.be. Een combiticket heb je voor €75.